Soundtrack.bg
Леонардо ди Каприо Скорпион

Леонардо Ди Каприо продуцира сериал по Олдъс Хъксли

Носителят на „Оскар“ Леонардо Ди Каприо отново ще влезе в ролята си на продуцент. Именитият актьор ще бъде продуцент на нов сериал, създаден по последния роман на Олдъс Хъксли „Остров“.

Олдъс Хъксли е британски писател и драматург, оставил ярка следа с творчеството си през 20 век. Едно от най-разпознаваемите му произведения е антиутопията „Прекрасният нов свят“, който може да бъде приет като вдъхновение за великата творба „1984“ на Джордж Оруел. Смята се, че Хъксли е един от авторите на фразата „психаделик“, използвана често през годините в света на поп културата.

Изданието Variety съобщава, че Леонардо Ди Каприо ще продуцира сериал по един от по-малко познатите романи на Хъксли – „Остров“. Неговата компания Appian Way вече работи активно по проекта в партньорство с In Good Company Films.

Но за какво става дума в „Остров“ на Олдъс Хъксли? Книгата е публикувана през 1962 година и е подобие на неговия най-популярен роман „Прекрасният нов свят“. Именно той наскоро също бе превърнат в сериал и е достъпен за стриймване в платформата Peacock.

В „Остров“ се разказва за журналист, чийто кораб се разбива на измисления от автора остров Пала в Индийския океан. Цялата история проследява начина, по който въпросният мъж открива обществото, живеещо на мистериозния остров, и случилото се впоследствие.

А какво ново по отношение на актьорската кариера на Леонардо Ди Каприо?

Американската кино звезда бе номиниран за „Оскар“ за ролята си в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино, но тогава статуетката отиде в ръцете на Хоакин Финикс за „Жокера“. Скоро очакваме да го видим за пореден път във филм на Мартин Скорсезе, като в случая става дума за лентата Killers of the Flower Moon. Повече за този филм можете да прочетете тук. В бъдеще Лео ще се появи и в ролята на американския президент Тиъдър Рузвелт, като режисьор отново ще бъде един от големите негови ментори Мартин Скорсезе.