Soundtrack.bg

Walt Disney искат Хоакин Финикс да изиграе Капитан Хук

От Артър Флек до Капитан Хук? Walt Disney хвърлиха око на Хоакин Финикс.

Ролята на Артър Флек в „Жокера“ изстреля отново Хоакин Финикс на върховете на кино индустрията. Талантливият актьор вече спечели „Златен глобус“ и още няколко ценни приза за ролята си във филма на Тод Филипс, а според мнозина е и фаворит на предстоящите награди „Оскар“ след броени дни.

Твърди се, че в скоро време Финикс може да се сдобие с нов ангажимент и от страна на Walt Disney. Компанията ще заснеме пореден лайв екшън римейк на класическа приказка, като в случая това е историята на Питър Пан. Според някои медии, Disney искат Хоакин Финикс да влезе в ролята на главния антагонист в лентата – пиратският предводител с отчайваща липса на късмет Капитан Хук. Филмът ще се казва „Питър Пан и Уенди“, но все още не е ясно, дали Финикс би приел предложение за подобна роля.

Разбира се, идеята на Walt Disney за римейк на „Питър Пан“ не е нещо изненадващо. Може би вече сте запознати, че студиото отдавна е решило да направи лайв екшън версии на почти всяка класическа приказка, чиито права притежава. Вече имахме възможността да видим нови версии на истории като „Красавицата и звяра“, „Дъмбо“, „Аладин“ и „Цар Лъв“. Тепърва предстои да видим „Лейди и скитника“, „Мулан“, „Круела“ и продължение на „Книга за джунглата“.

Интересното е, че Хоакин Финикс може и да не е единствената звезда на DC, която ще участва в новия „Питър Пан“. Твърди се, че екранната Харли Куин Марго Роби е набелязана от Disney за ролята на феята Зън-Зън.

Остава неясно и дали някога отново ще можем да видим Финикс в ролята на Артър Флек. Информацията за евентуално продължение на „Жокера“ е все още неясна, но със сигурност всички фенове биха се радвали тандемът Филипс – Финикс да заработи отново. Първият им опит бе със сигурност впечатляващ.