Soundtrack.bg

Новият филм на Кристофър Нолан отново има дата за премиера

Продължават мъките около премиерата на новия филм на Кристофър Нолан Tenet. Обикновено лентите на британския режисьор са истинско събитие в света на киното и това не е случайно – Нолан е автор на някои от най-епичните продукции в последните две десетилетия. Пандемията от коронавирус и затварянето на киносалоните обаче донесе сериозни проблеми на Tenet – новият шпионски трилър на британския режисьор, който обещава да бъде не по-малко впечатляващ.

На няколко пъти премиерата на Tenet бе отлагана във времето, а Warner Bros дори премахнаха филма от календара си за „неопределено време“. Чуха се дори призиви филмът изобщо да не бъде качван на голям екран, а да бъде наличен за стриймване срещу заплащане.

В крайна сметка сега имаме потвърждение, че Tenet ще бъде показан пред европейската публика през следващия месец, като конкретната дата за премиерата е 26 август. Седмица по-късно филмът ще бъде наличен и в САЩ, като ще бъде излъчен в избрани градове на 2 септември.

Ако бяха спазени по-ранните планове, то вече трябваше да сме гледали филма, защото Tenet бе предвиден за гастрол по кината на 17 юли. Впоследствие премиерата бе пренасочена за 31 юли, а след това и за 12 август. Както ви казахме още в началото, мъките около този филм са наистина будещи съчувствие.

В отговор на всичко това, президентът на Warner Bros Томи Емерих призна, че студиото не гледа на Tenet като на „обикновен филм“, а залага много на него. Това обяснява и защо толкова усилено се търси възможно най-подходящата дата за премиерата.

Прочетете още: Кристофър Нолан разбил истински самолет в сграда за новия си филм

Tenet ще ни предложи шпионски екшън на високо темпо, а залогът в сюжетната линия е повече от голям – предотвратяване на избухването на Трета световна война. В актьорския състав на филма блестят имената на Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебички, Хилмеш Пател, Майкъл Кейн, Кенет Брана и други.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY