Soundtrack.bg

Кори Тейлър посочи новите банди, които го впечатляват

Легендата Кори Тейлър посочи бандите, които наистина го кефят в момента.

Когато фронтменът на Stone Sour и Slipknot Кори Тейлър говори за музика, всички метъл фенове трябва да слушат внимателно. В ново интервю пред BBC, американецът говори за по-новите банди, които в момента наистина му харесват. Той не смята, че „рокът е мъртъв“, но и призна, че много от най-добрите неща на сцената се случват в ъндърграунда и далеч от мейнстрийм каналите.

Тейлър, когото ще видим през лятото в Пловдив на Hills of Rock, където Slipknot ще бъдат хедлайнери, посочи групи като Code Orange, Knocked Loose и Ho99o9 като примери за артисти, които наистина го кефят.

„Мисля, че ъндърграундът винаги ще бъде в добро състояние“, заяви Кори, добавяйки: „Това е мястото, където се изявяват повечето хора, диктуващи модата. Там се намират и най-находчивите артисти. Фантастични банди като Knocked Loose и една банда, която се нарича Ho99o9 – те правят хип-хоп, метъл и хардкор, успяват да лавират между жанровете. И са наистина добри“.

Попитан за други примери за банди от последното десетилетие, коитчо са му харесали, Кори Тейлър отвърна: „Очевидно е, че Rival Sons са едни от тях. Royal Blood са страхотна група. Има нещо дълбоко в тяхната музика, което е наистина, наистина добро. Ако искате да се потопите в някакви по-мрачни неща, Code Orange са фантастични. Новият албум на Knocked Loose пък е наистина болен. Боже мой! Имам предвид, че ако ви трябва музика за тренировки, пуснете си този албум.“

Самият Кори Тейлър преминава през някои важни промени в личен план. В скорошно интервю той призна, че вече води здравословен начин на живот, ограничавайки алкохола и цигарите. Също така, той сподели и мнение относно заплащането от страна на стрийминг платформите, които музикалните артисти получават в момента.

Slipknot ще можем да гледаме на Hills of Rock в Пловдив на 26 юли, а билетите вече са в продажба.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY