Soundtrack.bg

Дейв Мъстейн разкри, че е „на сто процента“ излекуван от рака

Фронтменът на Megadeth Дейв Мъстейн зарадва феновете на бандата с отлични новини.

Съвсем скоро преди гостуването на Megadeth в България, фронтменът на траш метъл легендите Дейв Мъстейн разкри, че вече е на „сто процента излекуван“ от рака. Доколкото това е възможно при тази твърде коварна болест, разбира се.

През месец юни 2019 година Мъстейн обяви, че е болен от рак на гърлото, което сериозно притесни феновете на бандата, а и на метъла като цяло.

По време на концерта на Megadeth на „Уембли“ обаче Мъстейн се обърна към публиката и я зарадва с добри новини.

„Преди година ние работихме по нашия нов албум във Франклин, Тенеси, когато изведнъж започнах да чувствам болка точно тук (сочейки към гърлото си)“, обърна се Дейв Мъстейн към феновете в Лондон. Той продължи: „Отидох при лекаря, като той ми каза – „Дейв, имаш рак“. Реакцията ми бе нещо от рода на „Мамка му, имам рак“. Бях шокиран“.

„Първо си помислих – страхувам ли се? Тогава си отговорих сам – „Не, просто съм супер ядосан“. Тогава спряхме работата по албума, спряхме буквално с всичко. Започнах да се лекувам и изкарах 51 процедури с радиационно облъчване, както и девет химиотерапии. Когато всичко това приключи, всеки един ден си мисля – „не мога и да си помисля да не свиря отново“.

„Тогава започнах да се моля. Зная, че мнозина от вас знаят, че се моля. Казвам това в „Peace Sells“. Моля се всеки ден. Казвам това и в песента. Казвам го още от втория ни албум. Но всеки ден си мислих и за вас, хора. Мислих и за семейството си. От вас, хора, получих тази сила. И продължавах да мисля за това. На 16 октомври отидох при лекаря, който ми каза – „Вече си на сто процента излекуван от рака“, каза още траш метъл иконата.

Megadeth ще гостуват отново в България на 22 февруари, когато ще забият заедно с Five Finger Death Punch в „Арена Армеец“, София.