Soundtrack.bg

Новият Кори Тейлър – не пие, не пуши и хапва здравословно

Метъл иконата Кори Тейлър говори открито за зависимостите си.

Фронтменът на Stone Sour и Slipknot Кори Тейлър призна, че дълго време е имал тежка зависимост към алкохола. Американецът даде искрено интервю за BBC Radio 6, без да се притеснява да разкрие някои детайли от личния си живот.

Говорейки пред водещата Мари Ан Хобс, Тейлър заяви: „Рано или късно стигаш до момент, когато осъзнаваш, че това, което правиш, означава много за теб. И че искаш да го правиш, когато си абсолютно в най-добрата си форма. Познаваш ме – аз съм луд, тъй че ако съм се хванал по пътя, искам да стигна до края и даже отвъд него“.

„Дълго време страдах от зависимост към алкохола, особено имайки предвид, че съм от хората, които лесно се пристрастяват. Същевременно обаче имам това умение да „превключвам“ – когато реша, че искам да се откажа от нещо, просто го правя. Вече десет години не пия. Отказах се и от пушенето, което не смятах, че някога бих могъл да направя. И беше също толкова трудно, даже и повече“, добави Кори Тейлър, когото това лято ще видим на фестивала Hills of Rock. Неговата банда Slipknot е един от хедлайнерите на събитието.

Кори добави, че е успял да промени много неща в навиците си, включително започвайки да се храни по-здравословно. Той поясни: „Стигаме до един момент, в който започваш да се питаш – „Окей, отказах се от някои неща. Какво мога да сторя, за да подобря себе си? Тогава започнах да внимавам какво ям и как се грижа за себе си. Започнах отново да тренирам, опитвайки се да вляза във форма. Исках да зная, че когато изляза на сцената, мога да направя най-якото шоу, което съм правил в последните 20 години“.

Шоуто на Slipknot на фестивала Hills of Rock ще се състои на 26 юли в Пловдив. Билетите за фестивала вече са в продажба, като отново се очаква голям интерес от страна на феновете.