Soundtrack.bg

Eminem говори за изненадващата си поява на „Оскарите“

Изпълнението на Eminem на „Оскарите“ изненада всички зрители на церемонията.

Рап легендата Eminem изненада всички по време на последните „Оскари“, появявайки се на сцената, за да изпълни масивния си хит от началото на хилядолетието „Lose Yourself“. Това е и парчето, с което рапърът спечели статуетката на Академията за най-добра песен за биографичния „Осмата миля“. През 2003 година обаче Eminem не се появи на церемонията, за да получи наградата си, като самият той призна, че не е очаквал това изобщо да се случи.

Говорейки пред Variety за появата си на „Оскарите“ тази година, Slim Shady заяви: „Помислих си, че след като тогава не успях да го направя, може би сега би било готино да го сторя“.

Той продължи: „Тогава изобщо не смятах, че имам шансове да спечеля. Същевременно бях изпълнил „Lose Yourself“ с The Roots на наградите „Грами“, само две седмици преди „Оскарите“. Мислех, че няма да е добра идея да го направя отново. Тогава бях и по-млад, поради което чувствах, че шоу като това не би могло да ме разбере“.

Eminem призна, че през 2003 година е изпитал голяма радост, разбирайки, че е спечелил „Оскар“ в категорията „Най-добра песен“. „Когато разбрах, че печеля, просто си помислих – „Това е лудост!“ Поне за мен, това показа колко автентична и истинска е тази награда – дори и да не си се появил на церемонията, пак печелиш. Това го прави много истинско за мен“.

Попитан дали е разочарован, че през 2003 година е избрал да не посети церемонията и да вземе лично статуетката си, Eminem обясни: „Не зная, дали е точно разочарование, но бях отнесен от мисълта, че съм спечелил. Тогава дори не знаех, че би могло да спечелиш „Оскар“ за песен.“

През тази година „Оскар“ за най-добра песен от филм спечели легендарният сър Елтън Джон за парчето „(I’m Gonna) Love Me Again“ към лентата „Рокетмен“, разказваща за самия него.