Soundtrack.bg

Крисчън Бейл за Хоакин Финикс: Смелчага е, че реши да последва Хийт Леджър

Крисчън Бейл сигурен, че Хоакин Финикс ще свърши страхотна работа като Жокера.

„Жокер“ на режисьора Тод Филипс се очертава като едно от големите кино събития на годината. Филмът вече спечели голямата награда на фестивала във Венеция, където лентата бе посрещната с осемминутни овации на крака от страна на публиката.

В ролята на Жокера влиза Хоакин Финикс, за когото вече се говори, че със сигурност ще бъде сред номинираните за „Оскар“ в категорията най-добра мъжка роля. Хората, които вече са гледали филма, са категорични, че актьорската игра на Финикс е брилянтна.

Мнозина смятат, че покойният Хийт Леджър е човекът, изиграл най-добрия до момента Жокер в лентата на Кристофър Нолан „Черния рицар“ от 2008 година. Според Крисчън Бейл, който изигра Батман в същия филм, Хоакин Финикс е постъпил смело, приемайки да изиграе Жокера след представянето на Хийт Леджър. В крайна сметка, летвата е поставена наистина високо, нали така?

Бейл обаче добави, че според него Хоакин Финикс е един от най-добрите актьори в света, като ще бъде наистина интересно да го видим в ролята на култовия злодей от Готъм.

„Хоакин е един от най-добрите актьори. Както знаете, работил съм и с Хийт. Знаете ли, наистина смело е да опиташ да последваш това представяне. Хоакин обаче е актьор, който винаги взима интересни решения.“

„Умирам си да го видя. Пожелавам им късмет с този филм“, добави още Бейл.

„Жокер“ на режисьора Тод Филипс разказва историята за самия генезис на един от най-известните врагове на Батман. Историята проследява начина, по който комикът Артър Флек губи своя разсъдък и постепенно се превръща в Жокера. Освен Хоакин Финикс, участие в лентата взимат още Робърт Де Ниро, Зази Бийтз, Брет Кълен, Франсис Конрой, Дъглас Ходж, Джош Пайс и други.

Кино премиерата на „Жокер“ е насрочена за 4 октомври. Филмът няма да е част от Разширената вселена на DC, а режисьорът Тод Филипс бе споделил планове и за евентуално продължение.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.