Soundtrack.bg

HBO разработва и сериал, базиран на рода Таргариен

Ще има още един спиноф от света на „Игра на тронове“, разказващ за Таргариен.

HBO вече е дал нареждане за стартирането на още един сериал от света на „Игра на тронове“. Журналистът от български произход в екипа на Deadline Нели Андреева съобщава, че в бъдеще можем да очакваме ново шоу, проследяващо историята на рода Таргариен. Самият Джордж Р.Р. Мартин ще бъде един от създателите на сериала, а негов автор ще бъде Райън Кондал.

Ако информацията на Deadline е вярна, новият сериал ще бъде базиран върху книгата „Огън и кръв“ на Джордж Р.Р. Мартин, посветена именно на рода Таргариен. Действието в шоуто ще се развива около 300 години преди събитията в „Игра на тронове“. На този етап от HBO отказват коментар.

Още през месец май Джордж Р.Р. Мартин намекна в свой блог пост, че един от предстоящите спинофи на „Игра на тронове“, които реално ще бъдат предистории, ще бъде базиран именно на „Огън и кръв“. Тогава той написа: „За какво ще се разказват? Не мога да кажа. Но може би трябва да си набавите копие на „Огън и лед“ и сами да излезете със собствени теории“.

„Огън и кръв“ и от Джордж Р.Р. Мартин

„Огън и кръв“ бе публикувана на пазара с лозунга „300 години преди „Игра на тронове“, драконите властваха над Вестерос“. Книгата връща времето към моментите, в които Таргариен, единствените повелители на драконите, оцелели след падането на Валирия, намират своя дом в Драконов камък. Смята се, че една от водещите теми в предстоящия сериал ще бъде гражданската война, известна като „Танц на дракони“, която едва не разрушава династията на Таргариен.

На този етап, единственият официално потвърден от HBO спиноф, е този на Джейн Голдман с участието на Наоми Уотс. Неговият първи сезон вече бе заснет, намирайки се в етап на пост-продукция. Той ще ни върне много назад във времето – около 5000 години, запознавайки ни с т.нар „Епоха на героите“. Неговото работно заглавие е „Кървава луна“.