Soundtrack.bg

Вече се говори и за продължение на „Жокер“

„Жокер“ все още не е излязъл на голям екран, но вече се говори и за негово продължение.

„Жокер“ на режисьора Тод Филипс е филм, очакван с особено голям интерес от феновете на комиксите. Особено тези, които са почитатели на героите на DC. Лентата ще ни разкаже историята на Жокера – един от най-култовите врагове на Батман, тероризиращ Готъм Сити. В ролята на злодея ще видим Хоакин Финикс, който несъмнено е един от най-подценените актьори на нашето време.

Нещо повече, доста критици вече предвиждат, че тази роля може да намеси за четвърти път Финикс в битката за „Оскар“. До момента той е бил номиниран три пъти за статуетката, като това се случва за ролите му в „Гладиатор“, „Да преминеш границата“, където той играе Джони Кеш, и „Учителят“.

„Жокер“ ще дебютира пред публика на кино фестивала във Венеция по-късно този месец. И макар това още да не се е случило, режисьорът Тод Филипс довери, че с радост би снимал и продължение. Това, до голяма степен, се дължи именно на страхотната актьорска игра на Хоакин Финикс.

„Ще ви кажа само това – бих правил каквото и да е с Финикс, в който и да е ден от седмицата. Няма друг актьор като него“, заяви Филипс.

„Ако той е съгласен да се снима в продължение, а хората отидат да гледат филма, и Warner Bros дойдат при нас и ни кажат – „Знаете ли какво? Ако на вас, момчета, ви хрумне нещо…“, то аз имам чувството, че можем да направим нещо наистина готино“, добави режисьорът.

Световната премиера на „Жокер“ е насрочена за 4 октомври. Както вече споменахме, филмът ще проследи самото зараждане на Жокера като злодей. Ще можем да видим как неуспешният стендъп комик Артър Флек губи разсъдъка си, за да се превърне в един от най-опасните хора в Готъм Сити. И определено нямаме търпение да видим тази история.