Soundtrack.bg

Disney+ стартира с повече от 300 филма и 7500 епизода на сериали

Стрийминг платформата на Walt Disney се готви за силен старт през ноември.

Войната между различните стрийминг платформи ще става все по-ожесточена. Особено сега, когато към доказани играчи като Netflix, Amazon Prime и Hulu се присъединява новата платформа на Walt Disney Disney+.

Услугата ще стартира официално на 12 ноември, като поне в началото, тя ще бъде на стойност 6.99 долара на месец. Вече се промотира и по-скъп пакет, който обаче включва достъп до Hulu и ESPN+.

Какво обаче ще може да предложи Disney+ при своето стартиране?

Вече можем да потвърдим, че в началото Disney+ ще разполага с каталог от повече от 300 филма и над 7500 епизода на различни сериали. Всички те ще бъдат продукции, които Walt Disney притежава. От компанията обещават, че до края на 2020 година можем да очакваме още над 400 филма да бъдат добавени в платформата.

Прочетете още: Бениоф и Уайс подписаха деветцифрен договор с Netflix

Разбира се, два от основните акценти в каталога на Disney+ ще бъдат продукциите от света на „Междузвездни войни“ и всичко свързано с Marvel.

Още при старта си Disney+ ще предложи сериала The Mandalorian, част от вселената на „Междузвездни войни“. Подготвя се и друг сериал, който ще бъде базиран върху героя Касиан Андор от спиноф филма Rogue One. Разбира се, още много съдържание, свързано с този франчайз, ще бъде налично в новата платформа.

Прочетете още: Сериалът по „Междузвездни войни“ струва по 15 млн. на епизод

Феновете на Marvel също има какво да очакват. Наскоро Marvel обявиха, че се подготвят няколко нови сериала, които ще бъдат посветени на добре познати герои от филмите. В това число влизат продукции за Локи, Алената вещица, Вижън, Ястребово око, Сокола и Зимния войник.

Освен чисто ново съдържание, Disney+ ще предложи и много от своите по-стари продукции, както и съдържание от Pixar и National Geographic.

Е, определено изборът за коя стрийминг услуга да се абонираме става все по-труден. Но пък това не е никак лошо, нали?