Soundtrack.bg

Сериалът по „Междузвездни войни“ струва по 15 млн. на епизод

The Mandalorian на Walt Disney определено ще бъде проект с висока цена.

Не винаги парите гарантират качество, но понякога наистина помагат. А по всичко личи, че сериалът The Mandalorian, базиран върху вселената на „Междузвездни войни“, определено ще бъде много скъп.

The Mandalorian ще бъде част от ексклузивното съдържание на новата стрийминг платформа Disney+, собственост на Walt Disney. Очаква се услугата да стартира до края на годината, като именно този проект е сред най-чаканите от феновете.

Престижното издание Wall Street Journal съобщава в свой материал, че всеки един от епизодите на The Mandalorian ще бъде на стойност от 15 милиона долара. Имайки предвид, че първият сезон на шоуто ще бъде в осем епизода, то веднага можем да изчислим, че той ще струва на Disney поне 120 милиона долара. Не е зле като за сериал, нали? Ако не друго, това ни подсказва, че компанията гледа изключително сериозно на този проект. В крайна сметка, до голяма степен и от него зависи, дали новата стрийминг услуга Disney+ ще поттегли с очаквания успех. Определено битката със стрийминг гиганти като Netflix, HBO GO и Amazon Prime няма да бъде лека, а Disney ще се нуждае от възможно най-качествено съдържание.

Създател на The Mandalorian е Джон Фавро, който стои зад римейка на „Цар Лъв“, който ще можем да гледаме по кината след броени дни. Фавро вече потвърди, че работи и върху втория сезон на The Mandalorian. В свое интервю той споделя, че е бил толкова развълнуван да работи върху сериал, базиран върху „Междузведни войни“, че е написал първите четири епизода още преди да бъде нает за работата.

Дебютът на The Mandalorian ще можем да проследим на 12 ноември, когато сериалът ще се появи в новата стрийминг платформа DIsney+. В главната роля в сериала ще видим харизматичния Педро Паскал, когото познаваме от касови продукции като „Игра на тронове“ и „Наркос“. Сред любопитните актьори, ангажирани от продукцията, е и бившата ММА звезда Джина Карано.