Soundtrack.bg

Бениоф и Уайс подписаха деветцифрен договор с Netflix

Създателите на „Игра на тронове“ ще правят ексклузивно съдържание за стрийминг платформата Netflix.

Създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс понесоха множество критики за финалния сезон на шоуто, но това далеч няма да им попречи да продължават да правят пари. При това – много.

Двамата творци са подписали ексклузивен договор със стрийминг платформата Netflix, равняващ се на сумата от 200 милиона долара. Според този контракт, Бениоф и Уайс ще създават и продуцират оригинално съдържание, предазначено единствено за стрийминг платформата.

Deadline информира, че Netflix не са били единствените заинтересовани от услугите на творческото дуо. Съобщава се, че Amazon и Walt Disney също са имали амбицията да подпишат договори с Бениоф и Уайс, но са били изпреварени.

Давайки изявление за тази нова стъпка в техния живот, Бениоф и Уайс заявиха: „Имахме красив период в HBO за повече от десет години, като сме благодарни на всички, които ни накараха да се почувстваме у дома.“

„През последните няколко месеца прекарахме много часове, разговаряйки със Синди Холанд и Питър Фрийдлендър, както и с Тед Сарандос и Сток Стюбър. Оказа се, че помним същите кадри от същите филми от 80-те, обичаме същите книги и се вълнуваме от същите възможности за разказване на истории.“

„Netflix успяха да изградят нещо удивително и безпрецедентно. За нас е чест, че се присъединяваме към тях.“

Това обаче няма да са единствените ангажименти на Бениоф и Уайс в следващите години.

Вече е известно, че дуото ще застане и зад създаването на нови три филма от вселената на „Междузвездни войни“. Очаква се те да излязат на голям екран в периода между 2022 и 2026 година. Филмите на Бениоф и Уайс няма да бъдат част от основната поредица на Междузвездни войни, а ще представят съвсем нови герои, в съвсем различно време.

Междувременно феновете на „Игра на тронове“ вече очакват първия спиноф сериал, който ще ни върне няколко хиляди години преди събитията, които вече познаваме. Бениоф и Уайс обаче нямат нищо общо с този проект.