Soundtrack.bg

Джейк Джиленхол е звездата в новия филм на Гай Ричи

Стрийминг платформата Amazon Prime ще добави силно предложение в своя каталог, след като компанията успя да се сдобие с услугите на британския режисьор Гай Ричи и обичания от мнозина американски актьор Джейк Джиленхол, съобщава Deadline.

Номинираният за „Оскар“ Джиленхол ще бъде с главна роля в новия филм а Ричи, който ще бъде ексклузивно наличен в платформата на Amazon. Въпросната лента все още няма име или поне такова не бе споделено с публиката. На този етап обаче знаем, че Джейк Джиленхол ще влезе в ролята на войник в Афганистан.

Споделяме и малко повече подробности. В центъра на историята е американският сержант Джон Кинли, който кара своята последна командировка във винаги опасния и размирен Афганистан. Той започва работа с мъж на име Ахмед, който е местен и помага на войниците в ролята на преводач. Когато екипът на Джон Кинли е атакуван, той и Ахмед са единствените оцелели, а афганистанецът дори успява да спаси живота на американския войник. Когато се завръща обратно в Америка, Джон научава, че на семейството на Ахмед не е позволено да емигрира в САЩ, търсейки спасение. Това подтиква сержанта да се завърне отново в Афганистан, за да му помогне лично.

Джейк Джиленхол в един от последните си филми The Guilty

Съобщава се, че бюджетът на филма е около 55 милиона долара, като тепърва очакваме и допълнителни новини, свързани с актьорския състав.

Създател на култовите „Гепи“ и „Две димящи дула“, Гай Ричи със сигурност не може да се оплаче от липса на работа в момента. През март ще можем да гледаме друг негов филм – Operation Fortune: Ruse de Guerre, където в актьорския състав блестят имена като Джейсън Стейтъм, Хю Грант и Джош Хартнет. Колкото до Джейк Джиленхол, потребителите на Netflix могат да видят играта му в драмата The Guilty на режисьора Антоан Фукуа – един филм, който предизвика доста реакции от страна на публиката.