Soundtrack.bg

След „Гепи“ и „Две димящи дула“: Гай Ричи и Джейсън Стейтъм отново ще работят заедно

Режисьорът Гай Ричи и актьорът Джейсън Стейтъм отново ще работят заедно по филмов проект.

Филмите „Гепи“ и „Две димящи дула“ не само позволиха на Гай Ричи да направи име като режисьор, но и отвориха пътя към славата пред Джейсън Стейтъм. Изключително сме развълнувани да ви съобщим, че тези двама британци отново ще работят заедно по съвместен проект.

Deadline съобщава, че Гай Ричи ще режисира римейк на френския трилър Le Convoyeur, а една от ролите в него е отредена именно на Джейсън Стейтъм. Компанията Miramax вече си е осигурила правата за римейк на френската лента, която дебютира на екран през 2004 година.

Сюжетът на Le Convoyeur разказва за шофьор на инкасо камион, чиято работа е всекидневно да превозва големи количества пари. Както можете да се досетите, това няма как да изчерпа цялата история на филма, защото се случват определени неща, които водят до интригуваща развръзка.

Говорейки за новия си проект, Гай Ричи заяви: „Нямам търпение да дам живот на тази история и отново да работя с Джейсън, докато коленете му все още го държат.“

Е, можем да сме сигурни, че коленете на Джейсън Стейтъм действително все още му служат добре. Уверихме се в това, гледайки спинофа от „Бързи и яростни“ и „Хобс и Шоу“, където той си партнира с друга голяма екшън звезда – Дуейн Джонсън.

Междувременно през следващата година Гай Ричи ще ни предложи лентата The Gentlemen, където той има честта да работи с носителя на „Оскар“ Матю МакКонъхи. Участие във филма взимат още имена като Хю Грант и Колин Фарел.

Иначе класиката на Гай Ричи „Гепи“ се сдоби и с телевизионен сериал, базиран върху филма. Сериалът се излъчи в два сезона между 2017 и 2018 година, а една от водещите роли бе поверена на актьора от „Хари Потър“ Рупърт Гринт. За разлика от филма на Гай Ричи, който днес е определян за класика, сериалът бе посрещнат противоречиво от критиците.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY