Soundtrack.bg

Робърт Патинсън и създателят на „Паразит“ ще снимат sci-fi филм

Създателят на корейския хит „Паразит“ Пон Джун-хо и холивудската звезда Робърт Патинсън обединяват сили за съвместен проект. Двамата ще снимат sci-fi филм, който все още няма официално име. Корейският творец ще бъде автор на лентата, а Патинсън ще бъде в главната роля, както можете да предположите.

На този етап единствено знаем, че филмът ще бъде вдъхновен от предстоящия роман Mickey7 на Едуард Аштън. Той проследява приключенията на мъж, който се отправя на експедиция с цел колонизация на покрит с лед свят, носещ името Нилфхейм. Когато мисията става твърде опасна, целият екипаж се обръща към Мики, който има една специална способност – може да се регенерира след смърт, при това – запазвайки всичките си спомени.

„Паразит“ е последният засега филм на Пон Джун-хо, за който той спечели общо четири награди „Оскар“ и доби световна популярност. Лентата завинаги ще остане в историята като първия корейски филм, успял да триумфира на наградите на Академията. „Паразит“ спечели и голямата награда „Златна палма“ на може би най-престижния филмов фестивал на планетата – този в Кан.

Сцена от „Паразит“ на Пон Джун-хо

Освен филм, романът Mickey7 ще се сдобие и със собствен сериал, който ще бъде наличен в каталога на HBO. Самият Пон Джун-хо и Адам МакКей ще бъдат изпълнителни продуценти на проекта. Според някои слухове, Марк Ръфало и Тилда Суинтън могат да бъдат част от този проект.

Колкото до Робърт Патинсън, него съвсем скоро ще можем да гледаме като самия Брус Уейн в новия филм за Батман. Преди това го гледахме в „Тенет“ на Кристофър Нолан и трилъра The Devil All the Time на режисьора Антонио Кампос. Със сигурност кариерата на 35-годишния актьор се развива впечатляващо, след като той остави далеч зад себе си сладникавия си образ в тийнейджърската драма „Здрач“. Сигурни сме, че и работата му с доказан творец като Пон Джун-хо ще остави силни впечатления в публиката.