Soundtrack.bg

Леонардо Ди Каприо спасява Земята в Don’t Look Up (ВИДЕО)

Не се случва често да гледаме Леонардо Ди Каприо да играе в комедии, но от време на време имаме тази възможност. Пример за това е новият филм на Netflix Don’t Look Up, в която той си партнира в главната роля с друг носител на „Оскар“ – прелестната Дженифър Лорънс.

Филмът е с режисьор Адам МакКей и по-скоро спада към категорията политическа сатира. Ди Каприо и Лорънс влизат в ролята на никому-неизвестни астрономи, които успяват да забележат нещо, което сякаш никой друг не е успял да види – че огромна комета, способна да затрие целия живот на Земята, се е насочила стремглаво към нашата планета. Двамата правят всячески опит да предотвратят катастрофата и дори стигат до среща с американския президент, но както ще видим от трейлъра, казаното от тях не се взима особено насериозно. Това от своя страна води до различни комични ситуации, в които двамата герои ще попаднат в опитите си да спасят човечеството.

Ето и трейлъра:

Актьорският каст на Don’t Look Up е изпълнен с филмови звезди и известни личности. Участие в лентата взимат още Мерил Стрийп, Кейт Бланшет, Джона Хил, Тимъти Шаламе, Ариана Гранде и други. От синопсиса на филма разбираме, че до сблъсъка на кометата със Земята остават само шест месеца, но явно на никого не му пука за това. Ще намерят ли двамата астрономи начин да накарат хората да им повярват, че всеобщата гибел наближава? Съдбата на света сега е в техните ръце.

Иначе съвсем скоро ще можем да гледаме Леонардо Ди Каприо в съвсем по-сериозна роля. Той ще изиграе лидера на култ Джим Джоунс, който през 70-те години на миналия век успява да убеди над 900 свои последователи да извършат масово самоубийство. Ако смятате, че не искате да гледате Лео в комедии като Don’t Look Up, то със сигурност този проект би трябвало да ви бъде далеч по-интересен.