Soundtrack.bg
marvel

Ридли Скот за филмите със супергерои: Това е най-скучното нещо

След Мартин Скорсезе и Дени Вилньов, Ридли Скот се превърна в поредният голям режисьор, който напълно отрече филмите за супергерои, завладели света през последните десет години.

В днешно време подобни продукции сякаш ни заливат отвсякъде, заради продуктивността на компании като Marvel и DC, собственост съответно на Walt Disney и Warner Bros. Тези филми печелят стотици милиони и се харесват от голяма част от киноманите, докато много други ги намират за еднообразни и досадни.

Сред тези хора явно е и Ридли Скот, който съвсем скоро ще ни зарадва с новия си филм „Домът на Гучи“, за който очакванията са наистина високи.

Говорейки пред изданието Deadline, Скот заяви следното: „Най-добрите филми са водени от персонажите в тях. Ако искате, ще поговорим и за супергероите, защото аз съм готов да ги разбия. По дяволите, ще ги разбия. Те са най-скучното шибано нещо. И може да се каже, че сценариите им изобщо не са добри“.

Ридли Скот смята, че филмите за супергерои не са много добри

Ридли Скот добави, че самият той вярва, че в кариерата си е създал три страхотни филми за супергерои, които са далеч по-добри от сегашните. Това са „Пришълецът“, „Гладиатор“ и „Блейд Рънър“. Легендарният режисьор каза: „Това са истински филми за супергерои. Защо тогава не може тези филми да имат далеч по-добри истории за разказване? Съжалявам, че може би малко прекалявам, но хайде де – тези филми са спасявани най-вече от специалните ефекти, като те стават все по-скучни“.

Ридли Скот не може да се оплаче от липса на работа. Само през тази година той представя цели два филма – „Последният дуел“ и „Домът на Гучи“, а скоро ще започне работа и по филма си за Наполеон Бонапарт с носителя на „Оскар“ Хоакин Финикс в главната роля. Със сигурност това е проект, който ще заплени всички фенове на историята, а и не само – Наполеон е персонаж, който със сигурност може да предизвика доста вълнение в кино салоните.