Soundtrack.bg

Ди Каприо ще е лидер на култ в следващия си филм

Носителят на „Оскар“ Леонардо Ди Каприо ще изиграе лидер на култ в следващия си филм. Лентата ще бъде базирана на действителен случай, а филмовата звезда ще влезе в обувките на Джим Джоунс – човек, който през 70-те години на миналия век някак убеждава повече от 900 души да извършат масово самоубийство в Джоунстаун – изолирана комуна в Гвиана, Южна Америка, създадена от самия Джоунс.

Определено Джим Джоунс е пример за психопат с дори гениални умения в манипулацията. Създавайки собственото си селище Джоунстаун, седалище на сектата му „Народен храм“, той успява да накара огромен брой хора да живеят по собствените му правила, почитайки го като духовен лидер. През ноември 1978 година се стига до масово самоубийство в колосални размери, след като общо 909 души отнемат сами живота си в гвианските джунгли.

Сценарист на предстоящия филм за Джим Джоунс ще бъде Скот Розенбърг („Венъм“), докато име на режисьор все още не се споменава. Със сигурност обаче се надяваме, че проектът ще намери точния човек, който да режисира, тъй като наистина виждаме много потенциал в изграждането на образа на толкова опасен, но и интересен човек като Джим Джоунс. Наистина е удивително как един обикновен мъж успява да убеди почти 1000 човека да извършат масово самоубийство. Това е случай, който си струва да се разгледа и на големия екран.

Лидерът на сектата „Народен храм“ Джим Джоунс

Скоро ще можем да гледаме Леонардо Ди Каприо и в един от новите проекти на Netflix Don’t Look Up, където той ще си партнира с имена като Мерил Стрийп, Дженифър Лорънс, Тимъти Шаламе, Джона Хил и Ариана Гранде.

Основният сюжет на Don’t Look Up разказва за двама астрономи на не особено високо ниво, които се опитват да предупредят света за приближаваща комета, която може да унищожи планетата. Режисьор на лентата ще бъде Адам МакКей, когото познаваме от успешни проекти като „Вице“ и „Големият залог“.