Soundtrack.bg

Хоакин Финикс намекна за продължение на „Жокера“

„Жокера“ донесе „Оскар“ за най-добра мъжка роля на Хоакин Финикс, а сега американският актьор намекна, че не е изключено да видим и продължение на супер успешната лента от вселената на DC Comics.

Както знаем, „Жокера“ изследва историята на страдащия от психично разстройство Артър Флек, който впоследствие ще „преключи“ и ще се превърне в самия Жокер – един от най-влиятелните и знаменити злодеи в комиксите на DC. Самата му трансформация виждаме в последната фаза на филма, а преди това успяваме да проследим всички несгоди и превратности на съдбата, през които Артър Флек е принуден да премине.

А имайки предвид, че „Жокера“ завоюва и повече от 1 милиард долара в световния боксофис, не е изненадващо защо все още се говори за продължение.

Хоакин Финикс разкри, че конкретни планове за още един филм все още няма, но коментира, че има потенциал за нещо подобно.

Пред Playlist Финикс заяви: „Артър е интересен човек. Има някои неща, които все още можем да направим с него и да изследваме. Но дали всъщност ще го направим? Това наистина не зная“.

По-рано през годината се появи информация, че режисьорът на „Жокера“ Тод Филипс вече работи по сценарий за евентуален втори филм. На този етап обаче все още няма никакво официално потвърждение, че това е така. Изданието The Hollywood Reporter се позова на свои вътрешни източници от Warner Bros., че Филипс действително работи по продължение. Остава обаче да видим, дали това наистина е така. Тод Филипс също бе номиниран за „Оскар“ заради лентата, но не успя да грабне статуетката в категорията за най-добър режисьор.

„Жокера“ не е част от Разширената вселена на DC, но и там продължава да се работи по множество проекти. След като наскоро гледахме откачения „Отрядът самоубийци“ на Джеймс Гън, през 2022 година ще можем да видим и новия филм за Батман. Режисьор на проект е Мат Рийвс, а в ролята на Тъмния рицар ще видим Робърт Патинсън.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.