Soundtrack.bg

Уил Смит посочи най-доброто и най-лошото от кариерата си

Холивудската звезда Уил Смит коментира кои са най-добрите и най-лошите филми от кариерата му до този момент.

Американецът се радва на висока продуктивност през живота си, като до този момент той е участвал в повече от 75 филми и сериали. Смит даде интервю в рубриката „Actually Me“ на списание GQ и получи следния въпрос – „По твое мнение, кой е най-добрият и най-лошият филм на Уил Смит?“

На този въпрос Уил Смит отвърна: „Ако говорим за най-добрите ми филми, вероятно това е равенство между „Мъже в черно“ и „В преследване на щастието“. Поради различни причини, тези два филма са почти перфектни“.

А колкото до най-лошото в кариерата му, Смит отговори: „Не зная, може би „Този див, див запад“. Да виждам себе си в каубойски панталони – това никак не ми хареса“.

Куриозното е, че именно заради ангажимента си в „Този див, див запад“, или поне донякъде заради това, Уил Смит отказва ролята на Нео в супер успешната sci-fi поредица „Матрицата“ – това може би е нещо, за което той съжалява и до днес.

В момента Уил Смит работи по драмата Emancipation с режисьор Антоан Фукуа, в която той ще влезе в ролята на роб, бягащ от плантация в Лузиана.

Наскоро той бе попитан защо до този момент не е участвал в подобни филми, свързани с робството в Съединените щати. Тогава актьорът отвърна, че „не е искал да представя чернокожите в подобна светлина.“

„Винаги съм избягвал да правя филми за робството“, заяви Уил Смит, добавяйки: „В началото на моята кариера не исках да показвам чернокожите в подобна светлина. Исках да бъда супергерой. Исках да показвам, че и чернокожите могат да бъдат голямата работа, наравно с белите актьори. Исках ролите, които по принцип някой би дал на Том Крус“.

Друга от ролите, които Уил Смит е отказал в миналото, е „Джанго без окови“ на Куентин Тарантино – друг филм, свързан с робството в Америка.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории