Soundtrack.bg

Вече официално: Килиън Мърфи ще изиграе Робърт Опенхаймер

Вече официално можем да потвърдим, че британският актьор Килиън Мърфи ще влезе в ролята на физика Робърт Опенхаймер – ръководител на проекта „Манхатън“ и един от създателите на атомната бомба в периода на Втората световна война. Режисьор на проекта е един от водещите кино творци на нашето време Кристофър Нолан, който за втори път ще се върне към времената на ВСВ след епичния „Дюнкерк“.

Заглавието на филма е „Опенхаймер“, като се очаква лентата да дебютира на кино екран през лятото на 2023 година. Бюджетът на проекта е около 100 милиона долара, като сценарият е написан от самия Кристофър Нолан, но е базиран и на книгата American Prometheus: The Triumph And Tragedy Of J. Robert Oppenheimer, написана от Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин.

Любопитното е, че за четвърти път в кариерата си Килиън Мърфи ще се снима във филм на Кристофър Нолан. Досега те са работили заедно по проектите „Батман в началото“, „Генезис“ и „Дюнкерк“.

Килиън Мърфи с Леонардо Ди Каприо в „Генезис“

„Опенхаймер“ ще бъде разработен от компанията Universal Pictures, които спечелиха наддаването за проекта с конкуренти като Paramount, Sony и Warner Bros. Това е друг любопитен момент, тъй като почти всички филми на Кристофър Нолан от 2002 година насам бяха реализирани от Warner Bros. Всеизвестно е обаче, че британският режисьор публично разкритикува компанията заради решението ѝ да пусне свои филми в стрийминг платформата HBO Max заедно с кино излизането им.

В един от промо материалите от Universal обещават, че зрителите ще бъдат завладени от новия мащабен проект на Кристофър Нолан, който ще разкаже историята на „енигматичен мъж, който рискува да унищожи света, за да може да го спаси“.

Робърт Опенхаймер е ръководител на секретния проект „Манхатън“, който в Лос Аламос успешно разработва проекта за първата в историята на човечеството атомна бомба.  Известни са първите думи, които той изрича, виждайки експлозията на първия ядрен опит – „Тринити“. Тогава той цитира стихове на поета Джон Дън – „Сега аз съм станал Смъртта, унищожителят на световете“

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.