Soundtrack.bg

„Историята на прислужницата“ постави рекорд за най-много загубени „Еми“-та

Хитовият сериал на Hulu „Историята на прислужницата“ постави рекорд на последните награди „Еми“, но вероятно не такъв, какъвто им се искаше.

Шоуто, което е базирано върху антиутопията на писателката Маргарет Атууд, претърпя загуба във всичките 21 номинации, които имаше по време на церемонията. По този начин „Историята на прислужницата“ задмина постижението на сериала Mad Men, който през 2012 година загуби всичките си 16 номинации, които имаше за „Еми“.

Само две други продукции имаха повече номинации от „Историята на прислужницата“ на последните „Еми“ – „Короната“ и „Мандалорецът“ бяха лидери с по 24, докато „Уанда/Вижън“ имаше 23. Шоуто на Hulu имаше номинации в категории като „Най-добър драматичен сериал“ и „Най-добра актриса в драматичен сериал“ за Елизабет Мос, но и двете награди тук отидоха при „Короната“, а респективно Оливия Колман спечели статуетката за най-добра актриса в драматичен сериал. Тук обаче е моментът да напомним, че „Историята на прислужницата“ и Елизабет Мос вече са печелили в тези категории, но в други години.

Четвърти сезон на „Историята на прислужницата“ завърши по наистина драматичен начин, но ние няма да ви го издаваме, разбира се. Само ще ви кажем, че петият сезон вече е потвърден и го очакваме в близко бъдеще.

Иначе „Короната“ бе големият победител на последните „Еми“. Сериалът, проследяващ живота на кралското семейство във Великобритания, успя да завоюва 11 статуетки по време на церемонията.

Отличена за безспорния си талант бе добре познатата на публиката Кейт Уинслет. Звездата от „Титаник“ получи наградата за най-добра актриса в лимитиран сериал за играта си в страхотния „Мер от Ийсттаун“. В същата категория, но при мъжете, наградата отиде в Пол Бетани заради „Уанда/Вижън“ на Marvel.

Както споменахме, в категорията за най-добра актриса в драматичен сериал победител стана Оливия Колман от „Короната“, докато при мъжете триумфира друг актьор от „Короната“, а именно – Джош О’Конър.

Статуетката за най-добър лимитиран сериал спечели „Дамски гамбит“ на Netflix, който бе сред големите сензации през миналата година.