Soundtrack.bg

Джилиан Андерсън ще бъде Маргарет Тачър

Звездата от „Досиетата Х“ Джилиан Андерсън влиза в хитовия сериал „Короната“.

Познаваме отлично американската актриса Джилиан Андерсън от ролята ѝ в култовия сериал „Досиетата Х“. Там тя пресъздаваше образа на специален агент Дейна Скъли, която, заедно с партньора ѝ, разследваше събития и случаи, свързани с наличие на извънземен живот. Сега обаче ще видим Андерсън в напълно нова светлина, защото тя влиза в един от добрите сериали на последните години – „Короната“.

Изданието Deadline съобщава, че Джилиан Андерсън ще бъде част от четвъртия сезон на шоуто, при това – пресъздавайки един наистина важен образ в британската история. Актрисата влиза в обувките на бившия премиер на Великобритания Маргарет Тачър, наричана до самата си смърт „Желязната лейди“.

Разбира се, не за първи път Маргарет Тачър ще бъде изиграна на малък или голям екран. Всички помним начина, по който великата Мерил Стрийп го направи през 2011 година във филма „Желязната лейди“. Сега ще го стори и Джилиан Андерсън, а ние ще имаме добра база за сравнение.

Наскоро Андерсън участва в оригиналния сериал на Netflix Sex Education, който се превърна в една от успешните продукции на стрийминг платформата.

Тъй като предстои цял сезон от нови събития, преди да стигнем до влизането на Джилиан Андерсън в „Короната“, трудно е да предвидим какъв етап от живота на Желязната лейди ще бъде проследен. Следвайки обаче темпото на сериала, най-вероятно той ще навлезе в 70-те години на миналия век. Самата Маргарет Тачър бе избрана за министър-председател през 1979 година.

Маргарет Тачър е първата жена в историята на Великобритания, изпълнявала функцията на министър-председател на Обединеното кралство. Тя заема позицията от 1979 до 1990 година. Лидер е на консервативната партия. Тачър умира на 8 април 2013 година на 87-годишна възраст.

„Короната“ е историческа драма на Netflix, проследяваща живота и дейността на кралица Елизабет II. В ролята на кралицата влиза британската актриса Клеър Фой, докато създател на сериала е Питър Морган.