Soundtrack.bg

Работи се върху нов сериал, фокусиран върху Пингвина

Осуалд Кобълпот, наричан още Пингвина, е един от най-популярните врагове на Батман във вселената на DC. Той ще има участие и в предстоящия нов филм за Тъмния рицар, а ролята ще бъде изиграна от Колин Фарел. Филмът се очаква с огромен интерес заради страхотния актьорски състав, където освен Фарел, личат още имената на Робърт Патинсън, Зоуи Кравиц, Пол Дейно, Анди Съркис, Джефри Райт, Джон Туртуро и други. Режисьор на проекта е Мат Рийвс.

Изданието Deadline съобщава, че стрийминг платформата HBO Max ще бъде „домакин“ на нов сериал, където Пингвина ще бъде главното действащо лице, а зрителите ще могат да проследят неговия път до един от злодеите на Готъм. В момента сериалът е в ранен етап на разработка.

Ако нещо не се обърка, очаква се Колин Фарел отново да влезе в ролята и да участва не само във филма на Мат Рийвс, но и в последвалия сериал. Все още обаче не е потвърдено той да е подписал договор за участието си в проекта. В миналото образът на Пингвина е бил игран от актьори като Дани Де Вито и Робин Лорд Тайлър, а сега ще видим какво може да ни предложи и Колин Фарел в този знаков за вселената на DC Comics образ.

Режисьорът на The Batman Мат Рийвс вече обяви и друг сериал, действието в който ще се развива преди неговия филм. Проектът Gotham Central ще разкаже за събития, случили се една година преди предстоящия нов филм за Тъмния рицар.

Тогава Рийвс обясни, че The Batman ще разкаже за „година две“ от кариерата на Брус Уейн като Батман, докато при Gotham Central ще видим какво се случва в „година едно“.

Очаква се The Batman да бъде на кино екраните през месец март 2022 година. Проектът бе отложен във времето на няколко пъти заради пандемията от COVID-19, но сега вече изглежда все по-близо до премиерата си.