Soundtrack.bg

Даниел Радклиф разкри кой е любимият му „Хари Потър“ филм

Безспорен факт е, че книгите винаги ще превъзхождат значително филмите, но за много „Хари Потър“ фенове, игралните ленти също носят голямо удоволствие.  Все пак, това е един съвсем различен начин да се гмурнем във вълнуващата вселена, създадена от Дж. К. Роулинг.

Вероятно и вие самите се чудите, кой от всичките „Хари Потър“ филми е любимият на Даниел Радклиф – британският актьор, който изигра момчето-магьосник във филмовите продукции.

Сега е моментът да спрете да се чудите, защото самият Даниел Радклиф заяви, че любимият му от всички филми е „Хари Потър и Орденът на Феникса“. А причината? Повечето екранно време, което той е споделил с великия Гари Олдман – актьорът, който се превъплъти в ролята на Сириус Блек.

„Кой ми е любимият филм? Петият, въпреки че не са много хората, които го посочват като своя най-предпочитан. Чрез него обаче аз имах възможността да работя повече с Гари Олдман. Тогава бях и малко по-голям на възраст, което ми позволи още повече да оценя тези моменти“.

Даниел Радклиф и Гари Олдман в „Хари Потър“

След това обаче Даниел Радклиф посочи и втори любим филм от поредицата, а именно – „Хари Потър и Даровете на смъртта“ – част 2.

„Ако става дума за това кой филм предпочитам да гледам, това вероятно е последният“, заяви британският актьор.

Гари Олдман дебютира като Сириус Блек в „Хари Потър и Затворникът от Азбакан“, а след това се завърна и в „Хари Потър и Огненият бокал“. Както добре знаем, Сириус бе убит в „Орденът на Феникса“, което е важен момент в поредицата, но се завърна с кратко камео участие в последните два филма.

Колкото до Даниел Радклиф, в следващия си проект той ще участва във филма The Lost City of D, който е с по-приключенска насоченост. Британецът натрупа доста филми след образа си на Хари Потър, но съвсем разбираемо, именно тази роля остава негова визитна картичка в аткьорската професия.