Soundtrack.bg

Кристофър Нолан прави филм за създателя на атомната бомба

Няколко години след епичната военна драма „Дюнкерк“, култовият режисьор Кристофър Нолан отново ще изследва периода на Втората световна война в следващия си филм. Deadline съобщава, че следващият филм на британския творец ще се фокусира върху живота на Робърт Опенхаймер – ръководител на проекта „Манхатън“, разработил първата атомна бомба в историята на човечеството.

И до днес за Опенхаймер, американски теоретичен физик, се говори като за „бащата на атомната бомба“. Проектът „Манхатън“ се провежда в секретна лаборатория в Лос Аламос, Ню Мексико, а Робърт Опенхаймер успява да събере в екипа си доказани учени от ранга на Енрико Ферми, Робърт Уилсън, Ричард Файнман, Виктор Вайскопф и други.

Deadline информира, че най-вероятно участие във филма ще вземе един от любимите актьори на Кристофър Нолан – Килиън Мърфи, познат и с главната си роля в хитовия сериал „Остри козирки„. Мърфи вече е участвал в проекти на Нолан като „Батман в началото“, „Черният рицар“, „Генезис“ и „Дюнкерк“.

Кадър от военния епос „Дюнкерк“ на Кристофър Нолан

Също така се добавя, че британският режисьор вече е разпратил сценария на множество големи студиа, което означава, че е напълно възможно този път той да не работи с обичайните си партньори от Warner Bros. Това може да е свързано с недоволството на Кристофър Нолан от факта, че Warner Bros. решиха да пуснат всичките си филми през тази година в стрийминг платформата HBO Max в същия ден с кино премиерата им – ход, който режисьорът определено не одобрява.

Известно е, че Netflix има голямо желание да работи с Кристофър Нолан, но имайки предвид неодобрението на режисьора към стрийминг платформите, или по-скоро практиката нови филми да дебютират директно в тях, не е изключено британецът да откаже на американската компания.

Видно е, че проектът на Кристофър Нолан за филм за Робърт Опенхаймер е все още в начален стадий. Със сигурност обаче подобна продукция ще е интересна за гледане, имайки предвид важността на американския физик за човешката история.