Soundtrack.bg

Задава се първи до момента сериал по „Хари Потър“

Отлични новини за феновете на „Хари Потър“. Вселената около момчето-магьосник, създадена от Джоан Роулинг, ще се сдобие и с първи до момента сериал. Новината съобщава престижното издание The Hollywood Reporter, макар и все още да се очаква официално потвърждение.

THR обаче са категорични – сериал по „Хари Потър“ ще има и той ще бъде част от стрийминг платформата HBO Max. Както добре знаем, конкуренцията при стрийминг клиентите става все по-жестока, поради което всеки се опитва да създаде нещо, с което да изпъкне. Disney+ разполагат с „Междузвездни войни“ и Marvel, докато Amazon Prime продължават работа по сериала от „Властелинът на пръстените“. За Netflix пък няма смисъл да говорим – там ново и „лъскаво“ съдържание се качва постоянно.

Според информацията на The Hollywood Reporter, представители на HBO Max и Warner Bros. вече са провели работни срещи, обсъждайки екипа, който да бъде изграден около проекта. Все още е твърде рано за новини, обаче – на този етап не знаем почти нищо за предстоящата продукция.

В последните години Warner Bros. работят активно по разширяване на вселената на „Хари Потър“ – един от най-успешните франчайзи в историята на поп културата. Вече излязоха два филма от кино поредицата „Фантастични животни“, а третият се очаква скоро. Макар и без уволнения Джони Деп. Книгите за момчето-магьосник са сред най-продаваните в историята, а осемте филма по тях спечелиха повече от 7 милиарда долара в световния боксофис.

Ще очакваме с интерес повече подробности около бъдещия сериал. Най-вече каква ще бъде времевата линия и кой ще бъде в центъра на събитията. Дали шоуто ще ни върне преди събитията от книгите или може би ще направи стъпка напред? Това предстои да видим. Иначе скоро очакваме да излезе и видео игра по „Хари Потър“. Заглавието ще е от жанра RPG, ще бъде от категорията AAA и се очаква на пазара през следващата 2022 година. О, да – времената са вълнуващи за феновете на тази невероятна вселена.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.