Soundtrack.bg

7 супер тъпи филма с участието на известни актьори

И на най-успешните актьори понякога се случва да участват във филми, които се оказват пълен провал. Има и такива като Никълъс Кейдж, при които почти всеки филм е пълен провал, но това е друга тема.

В тази статия ще ви представим седем примера за филмови продукции, в които иначе талантливи актьори са се забъркали в някаква истинска идиотия.

И така, кои са те?

Мерил Стрийп в „Офицери и пешки“

Великата Мерил Стрийп е истинска икона в киното, но Rotten Tomatoes оценява филма ѝ „Офицери и пешки“ с рейтинг от едва 27%. Режисьор на лентата е друга голяма легенда – Робърт Редфорд, а Стрийп играе ролята на журналист, който е част от връзката между група войници от Афганистан, професор в университета и кандидат за президент на САЩ. Повече няма да ви издаваме, а ако искате да се уверите сами за какво става дума, пробвайте дали ще ви допадне.

Брадли Купър в „Алоха“

Брадли Купър е по принцип страхотен, но тук той и Рейчъл МакАдамс се забъркват в доста посредствена романтична комедия, която в Rotten Tomatoes е оценена с рейтинг от едва 20%. Почти никой от критиците не намери нещо хубаво, което да каже за този филм. Изтъкнато е, че филмът като цяло подчертава и доста кофти стереотипи сред хората.

Дуейн Джонсън в „Спасители на плажа“

Не че по принцип филмите на Дуейн Джонсън са някакви шедьоври, но дори за неговите стандарти римейкът на „Спасители на плажа“ беше покъртително разхищение на пари. В Rotten Tomatoes филмът е оценен с унизителните 17% рейтинг, а още по-налудничавото е, че тук участие взима и друго популярно име в Холивуд – Зак Ефрон. Както се казва, дано поне са им платили добре, защото ситуацията не беше никак добра.

Чарлийз Терон и Хавиер Бардем в „Последното лице“

Поне на хартия, комбинацията от Чарлийз Терон и Хавиер Бардем трябва да ни подкосява краката – както на мъжете, така и на жените (по обясними причини). Тук сюжетът е наистина сериозен, като филмът разказва за социални работници в Либерия, които се опитват да помогнат на бедстващите хора в бедната африканска страна. Продукцията обаче се оказва такъв провал, че критиците в Rotten Tomatoes ѝ дават жалките 8% рейтинг.

Бил Мъри и Зоуи Дешанел в „Добре дошли в Афганистан“

Сюжетът на този филм ни среща с музикалния мениджър Ричи Ланц (Бил Мъри) и певицата Рони (Зоуи Дешанел), които се оказват в беизходица в афганистанската столица Кабул. Там обаче Ричи има късмета да попадне на неизвестна местна изпълнителка, която притежава изключителен глас. Ричи успява да уреди момичето да участва в тамошната версия на шоуто за таланти American Idol. На хартия изглежда интересно, но критиците не видяха нито хумор, нито някаква стойност във филма, получил едва 7% в Rotten Tomatoes. Жалко за актьорския каст!

Робърт Дауни-джуниър и Ума Търман в „Дилемата на Джони“

Връщаме лентата към далечната 1988 година, когато Робърт Дауни-джуниър и Ума Търман играят в „Дилемата на Джони“ – спортна драма за супер талантлив състезател по американски футбол, който е желан от всички престижни колежи в страната. Критиците дотам се подиграха на този филм, че в Rotten Tomatoes той има, забележете, рейтинг от 0%! Един от тях казва, че „хората, които са създали този филм, трябва да се срамуват от себе си“.

Дензел Уошингтън в „Слабо сърце“

През 1990 година Дензел Уошингтън се снима в опита за комедия „Слабо сърце“, където детектив получава трансплантация на сърце, а донорът е трагично убит адвокат. Впоследствие въпросният детектив разбира, че духът на адвоката няма да намери покой, докато убиецът му не бъде разкрит. Този филм също получава рейтинг 0% в Rotten Tomatoes, което следва да ви говори за неговите „достойнства“.