Soundtrack.bg

Избраха „Остри козирки“ за сериал №1 на десетилетието

Британската драма „Остри козирки“ бе избрана за №1 на последните десет години.

Британската драма на BBC „Остри козирки“ бе избрана за №1 на последните десет години от читателите на популярния сайт LADbible. Медията проведе гласуване сред огромната си аудитория, а „Остри козирки“ успя да изпревари със съвсем малко фентъзи епоса на HBO „Игра на тронове“ и култовия „В обувките на Сатаната“ на AMC.

Историческата драма на BBC „Остри козирки“ ни връща към отминали времена в английския град Бирмингам, където властва бандата на фамилия Шелби, която не се свени да използва насилието като начин за постигане на целите си. Шоуто успя да спечели анкетата на LADbible в социалната мрежа Twitter, получавайки 29% от гласовете. Същият процент получи и „В обувките на Сатаната“, но „Остри козирки“ е излязъл напред с повече гласове в негова полза.

На трета позиция в анкетата на медията остава „Игра на тронове“, а на четвърто място се нарежда сензацията от тази година „Чернобил“, също на HBO.

Феновете на „Остри козирки“ вече очакват новини за предстоящия шести сезон на шоуто, но снимките по него все още не са започнали. Смята се обаче, че Антъни Бърн, който режисира последния засега пети сезон на продукцията, вече е започнал да работи активно по следващия сезон на супер успешния сериал.

Говорейки за изданието GQ, Антъни Бърн заяви: „В момента чета сценариите, които Стивън (Найт) пише. Мисля, че през ноември ще започна да работя активно по шестия сезон. Планът е в началото на следващата година да започнем да снимаме“.

С други думи, вероятно следва да очакваме шести сезон на „Остри козирки“ да пристигне при нас през 2021 година.

Преди време създателят на сериала Стивън Найт бе заявил, че предвижда шоуто да продължи в седем сезона, преди историята на Томи Шелби и компания да приключи. В момента „Остри козирки“ може да се похвали с рейтинг от 8.8 в платформата IMDb.