Soundtrack.bg

Филмът по „Дюн“ ще е нещо, което „не сме виждали досега“

Екранизацията на sci-fi класиката „Дюн“ от режисьора Дени Вилньов е едно от големите кино събития на годината. Книгата на писателя Франк Хърбърт е толкова епична сама по себе си, че Вилньов бе принуден да я екранизира не в един, а в два филма. Първият от тях трябва да видим на голям екран през месец октомври.

Дейвид Дастмалчиан е един от много известни актьори, част от невероятния каст на „Дюн“. Във филма той играе ролята на ментат – човек, трениран да използва мозъка си като същински компютър. Ментатите могат да използват съзнанието си за различни цели, както добре знаем от книгите.

Давайки интервю за NME, Дейвид Дастмалчиан обеща да се насладим на истинско кино зрелище, гледайки „Дюн“.

„Обхватът и величината на този филм не приличат на нищо, което сте виждали до този момент. И въпреки това, филмът има способността да усъвършенства детайлите от историята, благодарение на актьорските изпълнения“.

„По мое мнение, филмът успява да балансира между тези две крайности по начин, който не съм виждал досега. И който не е бил правен. Надявам се, че всички ще гледат филма в IMAX“.

Говорейки за своя герой, който е ментат, актьорът обясни: „В неговото съзнание върви една непрекъсната калкулация как да уязви опонента си. Той е човек, но също така е наистина зъл ментат. При него има и някаква любопитност по отношение на болката и страданието, които работата му би могла да причини. Това е наистина ужасяващо“.

Както вече казахме, актьорският каст на „Дюн“ е нещо, което не виждаме всеки ден. Един до друг застават имена като Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Оскар Айзък, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Зендая, Стелан Скарсгард, Дейв Баутиста, Джейсън Момоа, Шарлът Рамплинг и други. Предишната кино екранизация на „Дюн“ бе осъществена от Дейвид Линч през 1984 година, но с времето филмът не успя да си спечели кой знае колко положителна репутация. Сега очакванията към Дени Вилньов и екипа му са наистина колосални, особено и заради страхотния трейлър, който ни бе представен.