Soundtrack.bg

Спайк Лий няма да ходи на кино, докато не измислят ваксина за COVID-19

Легендарният холивудски режисьор Спайк Лий призна, че все още е наплашен от коронавирус и няма да стъпи в кино салон, докато не измислят ваксина против вируса.

Наскоро Лий заяви, че е твърдо против решението на щата Джорджия кината там да бъдат отворени. Според автора на редица култови филми, това е безразсъдно решение, тъй като COVID-19 все още представлява сериозна опасност за здравето и живота на американците.

Повече за новия филм на Спайк Лий вижте ТУК.

Говорейки пред Vanity Fair, Лий посочи: „За себе си зная, че няма да стъпя в кино, докато няма ваксина. Няма да посетя и нито едно шоу на „Бродуей“, нито ще стъпя на Yankee Stadium. Коронавирусът е истинска кучка. Коронавирусът не си играе. Ако се ебавате с него, ще умрете. Аз не съм готов да умра“.

Според Спайк Лий, в момента трудно може да се заснеме филм, особено имайки предвид нуждата от определена дистанция между хората.

„Как ще заснемеш любовна сцена в момента? Или нещо интимно? Имам предвид, трябва да правим филми дистанционно като Saturday Night Live ли? Не зная как бихме могли. Може да се каже, че сме на пауза в момента“.

Преди месец губернаторът на щата Джорджия Брайън Кемп обяви, че някои от рестрикциите около коронавирус ще бъдат облекчени, а кината на територията на щата ще отворят отново. Решението на Кемп бе прието противоречиво от американската общественост, като мнозина се обявиха против разхлабване на мерките.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.