Soundtrack.bg

Клинт Истууд вече не обича Доналд Тръмп

По всичко изглежда, че Клинт Истууд вече не е сред известните фенове на Доналд Тръмп.

Едно от големите имена на кино индустрията Клинт Истууд вече не е сред популярните поддръжници на президента Доналд Тръмп. Настоящият стопанин на Белия дом ще се бори за втори мандат, но за разлика от първия път, сега Клинт Истууд има друг фаворит, а именно – бившият кмет на Ню Йорк Майк Блумбърг.

През 2016 година 86-годишният Истууд си навлече доста критики, след като публично защити Тръмп и реториката му, често клоняща към откровен расизъм. Тогава легендарният актьор заяви, че хората просто „трябва да го преодолеят“, когато Тръмп прави расистки изказвания.

„Ние наистина сме една генерация от пу*ки“, заяви тогава популярният актьор и режисьор. Той продължи: „Всички явно ходят на черупки от яйца. Виждаме как едни хора обвиняват други хора в расизъм и всякакви такива неща. Когато аз растях, тези неща не се приемаха за расистки“.

Сега обаче големият Клинт явно мисли различно, заявявайки, че е време за промяна, а Майк Блумбърг би бил по-добър избор за президент на САЩ.

Говорейки пред Wall Street Journal, звездата от „Гран Торино“ заяви: „Най-доброто, което можем да направим, е да изпратим Майк Блумбърг в Белия дом“.

Попитан все пак за първия мандат на Доналд Тръмп, Клинт Истууд заяви, че одобрява „определени неща“ от неговото президентство, но го разкритикува, че би могъл да бъде по-внимателен в подхода си, както и да спре да използва Twitter и да обижда хората. „Мисля, че той не бива да слиза на подобно ниво като президент“, заяви Истууд, чийто последен филм се казва „Ричард Джюъл“. За него сме писали тук.

78-годишният Майк Блумбърг е кандидат за номинация на демократите на предстоящите президентски избори, но за момента той изостава от другия основен кандидат Бърни Сандърс. Блумбърг обеща, че ще продаде бизнеса си, ако бъде избран за президент на САЩ.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.