Soundtrack.bg

Първи трейлър на Da 5 Bloods – филмът на Спайк Лий за Виетнам

Култовият режисьор Спайк Лий се обръща към войната във Виетнам, като именно това е тематиката на новия му филм Da 5 Bloods. Лентата ще бъде налична ексклузивно в стрийминг платформата Netflix, а датата на премиерата е 12 юни. Беше планирано филмът да се излъчва и в кино салони, но коронавирус пандемията осуети тези планове.

Сюжетът на Da 5 Bloods проследява четирима ветерани от войната във Виетнам, които години по-късно се завръщат в азиатската страна, търсейки заровено съкровище и останките на своя лидер. В ролята на последния ще видим звездата от „Черната пантера“ Чадуик Боусман, чиято кариера определено върви нагоре в последните няколко години.

Вижте и трейлъра, защото, сигурни сме, именно заради това сте отворили тази статия:

Както бихте могли да се досетите, научавайки повече за сюжета, филмът ще ни връща и към миналото, показвайки някои от премеждията на четиримата ветерани по време на войната. Спайк Лий е включил някои напълно автентични кадри от конфликта, включително и протести на американските граждани, и оставката на президента Ричард Никсън. Трейлърът на Da 5 Bloods е озвучен от парчето на The Chemical Brothers „Time Has Come Today“.

Специално намигване Спайк Лий прави на кино класиката „Апокалипсис сега“, също отнасящ се за войната във Виетнам, като заглавието на филма се вижда в една от клубните сцени в трейлъра.

За Netflix вече не е нещо ново да привлича режисьори от най-висок калибър за свои оригинални продукции. Стрийминг платформата вече работи с имена като Мартин Скорсезе, Ноа Баумбах и Алфонсо Куарон, а сега и леко ексцентричният Спайк Лий се присъединява към тази елитна компания. Това е първи проект за Лий от 2018 година насам, когато той спечели „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий за филма „Черен в клана“. Освен вече споменатия Чадуик Боусман, участие в Da 5 Bloods взимат още Делрой Линдо, Кларк Питърс, Норм Люис, Изая Уитлок-младши и други. Самият Лий спомена в едно свое интервю, че „Апокалипсис сега“ е бил сред големите му вдъхновения за създаването на този проект.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY