Soundtrack.bg

Колин Фарел разкри, че ролята на Пингвина в новия „Батман“ не е голяма

Колин Фарел е една от многото филмови звезди, които ще видим в новия филм за Батман на режисьора Мат Рийвс. В ролята на Брус Уейн ще влезе Робърт Патинсън, а участие в лентата, освен него и Фарел, ще вземат още Анди Съркис, Зоуи Кравиц, Пол Дейно, Джефри Райт, Джон Туртуро и други. Снимките на филма бяха стартирали, но процесът бе спрян временно заради пандемията от COVID-19.

На Колин Фарел е поверена ролята на един от знаковите врагове на Тъмния рицар, а именно – Озуълд Кобълпот „Пингвина“. Ако обаче сте очаквали, че ролята на Пингвина във филма ще бъде голяма, ще трябва да ви разочароваме – самият Фарел заяви, че това не е така.

Говорейки пред GMA News, ирландският актьор заяви: „Едва започнах снимките, като нямам търпение да продължим. Създаването на този персонаж, неговата естетика – всичко това бе супер забавно. Нямам търпение да се върна и да продължа да го изследвам“.

Фарел добави: „Нямах много за правене. Имам определена роля във филма, но не очаквайте да бъда постоянно в него.“

Актьорът добавя, че е имал „няколко наистина яки сцени“, а ролята си определи като „нещо, което до момента не е имал възможността да изследва“.

Пингвина няма да бъде единственият отлично познат персонаж от вселената на DC в новия филм за Батман. Зоуи Кравиц ще бъде Жената котка, докато Пол Дейно ще пресъздаде образа на енигматичния злодей Гатанката. Джефри Райт от „Западен свят“ пък ще бъде Комисар Джим Гордън – шеф на полицията на Готъм Сити. Анди Съркис от своя страна ще влезе в ролята на иконома Алфред. Самият Съркис заяви наскоро, че филмът на Мат Рийвс ще изследва сериозно връзката между Батман и Алфред – човекът, който се грижи за Брус Уейн след убийството на неговите родители.

Следващият филм за Батман очакваме на голям екран на 1 октомври 2021 година, като наистина нямаме търпение да го видим.