Soundtrack.bg

Стивън Спилбърг се отказа да режисира новия „Индиана Джоунс“

Легендарният Стивън Спилбърг се оттегли от режисьорския стол на „Индиана Джоунс“ 5.

Едно от най-големите имена в киното Стивън Спилбърг вече не е режисьор на предстоящия пети филм от поредицата за Индиана Джоунс. От Variety съобщават, че Спилбърг е взел решение да се оттегли от проекта, предоставяйки режисьорския стол на друг режисьор. Той обаче остава в проекта в ролята си на продуцент.

Съобщава се, че Стивън Спилбърг е взел изцяло сам решението си. Все още няма официално обявено име за нов режисьор на „Индиана Джоунс“ 5, но се смята, че това би могло да бъде режисьорът на „Форд срещу Ферари“ Джеймс Менголд. По последни информации той води преговори да поеме проекта, който вероятно за последен път ще ни представи Харисън Форд като най-известния търсач на съкровища в света на поп културата.

Джеймс Менголд е голямо име в света на киното. През 2017 година неговият „Логан“ заработи 619 милиона долара в световния боксофис, а той получи номинация за „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий.

Харисън Форд в ролята на Индиана Джоунс

Не за първи път новият „Индиана Джоунс“ има известни проблеми по отношение своята реализация. По оригинални планове филмът трябваше да излезе на кино екран през миналата година, но той отново бе отложен за лятото на 2021 година. Причина за това бе смяната на сценариста, като Джонатан Касдан замени напусналия проекта Дейвид Коип. Любопитното е, че Касдан е син на Лорънс Касдан – сценарист на „Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот“.

Харисън Форд е на вече 77 години, но това все още не му пречи да участва в нови и вълнуващи кино проекти. Наскоро той разказа и за завръщането си като Хан Соло във „Възходът на Скайуокър“ – последният засега филм от франчайза „Междузвездни войни“. Някои фенове са притеснени, че възрастта на Форд може да се отрази негативно на качеството на следващия „Индиана Джоунс“, като предстои да видим как точно този въпрос ще бъде решен от сценаристите и режисьора на лентата.