Soundtrack.bg

Харисън Форд също се изненадал от появата си във „Възходът на Скайуокър“

Самият Харисън Форд не очаквал Хан Соло да се завърне във „Възходът на Скайуокър“.

Харисън Форд призна в интервю пред USA Today, че самият той не е очаквал, че героят му Хан Соло ще има роля в последния филм от „Междузвездни войни“ – „Възходът на Скайуокър“.

Неочаквано за всички, Хан се появи за кратко в средата на филма, срещайки се отново със своя син Бен, познат повече със ситския си псевдоним Кайло Рен. Именно тази среща бе ключова за „изкуплението“ на Рен, който тотално промени историята на своя персонаж в края на лентата.

Харисън Форд посочи, че режисьорът Джей Джей Ейбрамс го е потърсил за участие във филма, още преди да измисли как точно да се случи това. Форд призна, че е останал учуден, защото както знаем, Хан Соло бе убит от сина си Кайло Рен в Епизод VII „Силата се пробужда“.

„Когато Джей Джей Ейбрамс ме помоли да го направим, аз му отвърнах: „Шегуваш ли се? Аз съм мъртъв!“ Той отвърна: „Донякъде мъртъв. Можем да го направим“.

Макар и да не е имал нищо написано в този момент, свързано с Хан Соло, Джей Джей Ейбрамс го е уверил, че ще се получи „страхотно“.

„Когато Джей Джей те помоли да направиш нещо, най-вероятно ще го направиш. Той може да бъде много убедителен“, посочи холивудската легенда.

Форд все пак поясни, че се е завърнал във вселената на „Междузвездни войни“, тъй като е сметнал, че Хан Соло може да бъде много важен за развитието на историята на Кайло Рен.

„Това е полезно допълнение към историята и продължава развитието на персонажа на Адам Драйвър. Беше страхотно да получа възможността да заснема още една сцена с Адам“, поясни Харисън Форд.

Скоро отново ще можем да видим Харисън Форд и в друга негова култова роля – тази на Индиана Джоунс. Новият филм за култовия търсач на съкровища се очаква на екран през следващата година.