Soundtrack.bg

Приказката за Хензел и Гретел оживява в съвременен вариант (ВИДЕО)

Вижте първи трейлър на предстоящия хорър по приказките на Братя Грим.

Милиони деца по света са били плашени от майките си с приказката на Братя Грим за Хензел и Гретел, а сега тази мрачна история ще оживее и на кино екраните. Вече можем да видим първи трейлър на предстоящия хорър Gretel & Hansel, който ще ни върне към детските ни спомени.

Тази сутрин се събуждаме с трейлър на новата хорър лента, чийто режисьор е американецът Оз Пъркинс. Може да се каже, че той е вече специализиран в хорър жанра, имайки предвид, че последните му два филма са The Blackcoat’s Daughter и I Am the Pretty Thing That Lives in the House. И двата са хоръри.

Вижте и трейлъра на Gretel & Hansel:

Звездата от „То“ София Лилис влиза във водещата роля на Гретел, която предвожда своя малък брат Хензел из криещата опасности гора, където две малки деца нямат място. Както знаем добре от приказката на Братя Грим, Хензел и Гретел ще бъдат отвлечени от злата вещица с канибалски наклонности, живееща в къща, изградена от сладки лакомства. Двете деца обаче успяват да надхитрят вещицата, а благодарение на трохите, които оставят по пътя си, успяват да намерят пътя обратно. Обикновено всичко това би минало за спойлер, но надали има човек, който да не знае какво точно се случва в приказката.

В ролята на вещицата Холда влиза южноафриканската актриса Алис Крайдж, която познаваме от участието ѝ във филми като „Тор: Светът на мрака“ и сериала The OA. В ролята на Хензел е малкият Самуел Лийки, а Чарлз Бабалола ще изиграе ловеца, който също има важна роля в цялата история. Актрисата от „Стрелата“ Джесика Де Гоув от своя страна получи ролята на по-младата версия на вещицата.

„Хензел и Гретел“ ще дебютира в киносалоните на 31 януари, а говорейки за хоръри, вижте и първия пълен трейлър на продължението на „Нито звук“.