Soundtrack.bg

Walt Disney подготвя сериал за Дарт Моул?

Скоро може да се насладим на сериал, разказващ за произхода на Дарт Моул.

Още от дебюта си във вселената на „Междузвездни войни“ в епизод I „Невидима заплаха“, Дарт Моул се превърна в един от най-популярните персонажи в историята на сагата. Тогава той бе ученик на ситския лорд Дарт Сидиъс, но бе разсечен на две по време на финалната си битка с двамата джедаи Куай-Гон Джин и Оби-Уан Кеноби.

Впоследствие обаче Дарт Моул се завърна, а още от него имахме възможността да видим в анимационните серии The Clone Wars и Rebels, както и в спиноф филма „Соло: История от „Междузвездни войни“.

Специализираната медия We Got This Covered съобщава, че Walt Disney размишляват сериозно върху създаването на сериал, който ще разкаже повече за корените на Дарт Моул. Както можете да предположите, шоуто ще бъде част от каталога на стрийминг услугата Disney+, където вече дебютира представилият се страхотно „Мандалорианецът“ с Педро Паскал.

Според информацията на We Got This Covered, евентуален сериал за Дарт Моул може да бъде свързан със събитията в „Соло: История от „Междузвездни войни“, а познатата ни от „Игра на тронове“ Емилия Кларк би могла да продължи с ролята си на Кира.

Вижте още: Втори сезон на „Мандалорианецът“ пристига още следващата година

Първи сезон на „Мандалорианецът“ приключи, но Disney имат планове и за други сериали за собствената им стрийминг платформа. Както вече добре знаем, Юън МакГрегър ще се завърне в ролята на Оби-Уан Кеноби, на когото ще бъде посветен сериал. Освен това, Walt Disney ще ни представи и сериал с главен герой Касиан Андор – героят на Диего Луна от успешния спиноф „Rogue One: История от „Междузвездни войни“.

Далеч по-неясно остава бъдещето на филмите, свързани със сагата. Създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс се оттеглиха от плановете си за собствена трилогия, като неясно остава дали такава ще има и за режисьора на „Последните джедаи“ Райън Джонсън.