Soundtrack.bg

Люк Скайуокър ще присъства и в сериала за Оби-Уан Кеноби

Walt Disney търси подходящ актьор за съвсем млада версия на Люк Скайуокър.

Интересни новини, свързани с предстоящия сериал за Оби-Уан Кеноби от света на „Междузвездни войни“ достигнаха до нас. Според журналиста Даниъл Рихтман, който обикновено разполага с надеждна информация, Walt Disney вече търси подходящ актьор за съвсем млада версия на Люк Скайуокър, който явно ще присъства под някаква форма в предстоящата продукция за Оби-Уан.

Както добре знаем, Люк и Оби-Уан вече се познават, когато се срещат в епизод IV „Нова надежда“. Тогава Люк няма представа, че Оби-Уан, представящ се като Бен, всъщност е велик джедай от миналото и разполага с някои забележителни способности.

На този етап няма детайли на каква възраст ще бъде Люк Скайуокър в предстоящия сериал за Оби-Уан Кеноби. Възможно е ролята да бъде съвсем малка, но дори и такава, тя ще внесе сериозно вълнение сред феновете на сагата. Предполагаме обаче, че Люк ще бъде съвсем малък в шоуто, имайки предвид, че действието в сериала ще се развива едва осем години след събитията в епизод III „Отмъщението на ситите“. А както знаем, там Люк е все още новородено бебе, което е спасено от Оби-Уан и отведено на безопасно място. От друга страна това означава, че може би отново ще видим и Оуен Ларс – героят, който отглежда Люк като собствен син на планетата Татуин.

На този етап все още не разполагаме с много детайли относно сериала за Оби-Уан. Със сигурност знаем, че Юън МакГрегър ще се завърне в ролята на великия джедай, а шоуто ще бъде режисирано от Дебора Чоу, която режисира и два от епизодите на „Мандалорианецът“. Сценарист на сериала ще бъде Хосеин Амини, а снимките би трябвало да стартират през следващата година. Шоуто ще бъде с дължина от шест епизода с времетраене един час. Действието в него ще разказва за събитията между епизод III „Отмъщението на ситите“ и епизод IV „Нова надежда“.