Soundtrack.bg

Втори сезон на „Мандалорианецът“ пристига още следващата година

Няма да се наложи да чакаме дълго за втори сезон на „Мандалорианецът“.

Може да се каже, че голяма част от феновете на „Междузвездни войни“ не харесаха последния филм от франчайза, носещ името „Възходът на Скайуокър“. Лентата на Джей Джей Ейбрамс има задачата да „затвори“ епичната сага за Скайуокър, но значителна част от фенбазата на франчайза остана разочарована от видяното. Както и от цялата трилогия на Walt Disney, стартирала през 2015 година.

Съвсем други обаче са мненията за „Мандалорианецът“ – създаденият от Джон Фаврьо сериал, базиран върху „Междузвездни войни“ и достъпен за гледане в платформата Disney+. При него преобладават позитивните мнения, като почти всички фенове и критици се обединяват около мнението, че сериалът е наистина качествен. И не само заради очарователното бебе Йода, което доби вайръл статут след дебюта си в шоуто.

Добрите новини са, че няма да ни се наложи да чакаме дълго, за да проследим втори сезон на „Мандалорианецът“. Това потвърди самият Джон Фаврьо, който ни зарадва чрез пост в социалната мрежа Twitter. Там Фаврьо написа, че сериалът ще се завърне през есента на 2020 година. Към поста си той добави и изображение на представител на расата Гамореан – същества, които не сме виждали във вселената на „Междузвездни войни“ от „Завръщането на джедаите“ насам. Може би помните, че гамореанците охраняваха Джаба в двореца му на Татуин. Да не би Джон Фаврьо да ни насочва именно в тази посока?

Действието в „Мандалорианецът“ се развива непосредствено след падането на Империята, но преди раждането на Първия ред. Сюжетът проследява преживяванията на мандалорианеца Дин Джарин, понякога наричан просто „Мандо“, който преживява като ловец на глави. В главната роля е звездата от „Игра на тронове“ Педро Паскал, а част от актьорския състав на шоуто са още Вернер Херцог, Карл Уидърс, Ник Нолти, Таика Уайтити, Джина Карано и други. В момента „Мандалорианецът“ може да се похвали с рейтинг от 9.0 в платформата на IMDb. Първи сезон на сериала вече приключи с неговия осми епизод.