Soundtrack.bg

Обявиха името на сериала, разказващ за рода Таргариен

HBO обяви името на новия си сериал от „Игра на тронове“, който ще разкаже за историята на рода Таргариен.

Скоро след като стана ясно, че HBO прекратява създаването на сериал-предистория на „Игра на тронове“, американската компания все пак зарадва феновете на фентъзи сагата. От HBO официално потвърдиха, че следващият сериал от света на „Песен за огън и лед“ ще разказва историята на рода Таргариен и ще носи името „Родът на дракона“ („House of the Dragon“).

Както и друг път сме писали, новото шоу ще бъде базирано на книгата „Огън и кръв“ на Джордж Р.Р. Мартин, посветена изцяло на дома Таргариен и неговата история. Историята изяснява важни детайли от миналото на повелителите на огъня, като един от най-важните моменти в тяхната история е разразилата се помежду им гражданска война. Първият сезон на House of the Dragon ще бъде в десет епизода, а действието ще се развива 300 години преди събитията в „Игра на тронове“.

Изпълнителният директор на HBO Кейси Блойс обяви името на шоуто по време на специално събитие, промотиращо новата стрийминг услуга на компанията HBO Max. Очаква се платформата да стартира през месец май 2020 година, а тук сме писали за нея. Колкото до House of the Dragon, на този етап няма конкретна информация, кога бихме могли да очакваме премиерата на новия сериал.

Сценаристи на House of the Dragon ще бъдат самият Джордж Р.Р. Мартин и Райън Кондъл. Друга добра новина е, че пилотният епизод ще бъде режисиран от Мигел Сапочник, който вече доказа какво умее, режисирайки един от най-добрите епизоди в историята на „Игра на тронове“ – „Битката на копелетата“. Сапочник ще бъде и един от ръководителите на новия сериал, като се очаква той да режисира и други епизоди от него.

„Вселената на „Игра на тронове“ е толкова богата на истории“, заяви Кейси Блойс, добавяйки: „Нямаме търпение да изследваме произхода на рода Таргариен и по-ранните дни на Вестерос“.