Soundtrack.bg

По непотвърдена информация: „Вещерът“ дебютира през декември

„Вещерът“ може би ще дебютира в каталога на Netflix в средата на месец декември.

„Вещерът“ на Netflix е един от най-чаканите сериали в момента, а според все още непотвърдена информация, фентъзи шоуто може да се появи в стрийминг платформата в средата на месец декември.

От Netflix все още не разкриват датата на премиера на „Вещерът“, в който ще видим звездата от „Супермен“ Хенри Кавил в ролята на ловеца на чудовища Гералт от Ривия. Сериалът е базиран върху романите на полския писател Анджей Сапковски, които добиха световна популярност най-вече с последвалите видео игри.

Причина да вярваме, че ще можем да гледаме сериала в средата на декември, е съобщение в Twitter акаунта на холандския клон на Netflix. Туитът, който впоследствие бе изтрит, съобщаваше за официална премиера с червен килим на шоуто, която ще се състои на 16 декември. Събитието ще се проведе в Лондон, съдейки по хаштага #TheWitcherLondon, а феновете ще имат шанса да се борят за билети за него.

Ако приемем, че постерът е автентичен, а на 16 декември наистина ще се състои премиера на пилотния епизод в Лондон, то може би още на следващия ден шоуто ще бъде достъпно и за всички останали в каталога на стрийминг платформата. Поне това е обичайната практика в подобни ситуации.

Така или иначе, очаква се „Вещерът“ да бъде наличен за гледане до края на годината. Повечето фенове са нетърпеливи да разберат конкретната дата на премиерата, но поне засега Netflix пазят мълчание по този въпрос.

Първият сезон на сериала ще се състои от 8 епизода. Авторът на шоуто Лаурен Хисрайх обеща в интервю пред Corriere, че сериалът ще бъде „брутален“.

„Брутален е… не се притесняваме от нещата, които се съдържат в оригиналния материал. Романите засягат теми като сексизъм, расизъм и войни с много политика. Нека да го кажем така – петгодишните не бива да го гледат“.