Soundtrack.bg

HBO изненадващо дръпна шалтера на предисторията на „Игра на тронове“

HBO се отказа от идеята да прави сериал-предистория на „Игра на тронове“.

Въпреки че вече бе заснет пилотен епизод на проекта, HBO взе решение да преустанови плановете си за създаване на сериал-предистория на „Игра на тронове“. Новината бе съобщена от престижното издание Variety, което би трябвало да означава, че най-вероятно информацията е вярна. Все още се очаква официално потвърждение от HBO, като най-вероятно такова ще последва съвсем скоро.

За вече мъртвия проект знаехме, че ще носи името „Кървава луна“ и ще разказва за случилото се 5000 години преди събитията в „Песен за огън и лед“ на Джордж Р.Р. Мартин. В една от главните роли трябваше да бъде популярната актриса Наоми Уотс, а пилотният епизод на първи сезон вече бе заснет в Северна Ирландия.

На този етап не е ясно каква е причината, поради която HBO се отказват от този проект. Възможно е заснетият пилотен епизод да е разочаровал шефовете на компанията или пък да има планове предвидените за „Кървава луна“ финансови средства да бъдат инвестирани другаде.

Новините определено са изненадващи, тъй като нямаше каквито и да е сигнали, че нещо подобно може да се случи. Самият Джордж. Р.Р. Мартин бе сред авторите на сценария, по който трябваше да се развие действието в „Кървава луна“, но явно и това не е могло да спаси проекта.

Очаква се обаче да стартира работа по друг спиноф сериал, базиран върху света на „Игра на тронове“. Той ще разказва за миналото на рода Таргариен, като шоуто ще бъде базирано върху книгата „Огън и кръв“ на Джордж Р.Р. Мартин. Ако този проект не последва съдбата на „Кървава луна“, то ще имаме възможността да проследим приключенията на именити владетели от рода Таргариен, като например Егон Завоевателя и Егон Драконовото проклятие.

Смята се, че HBO ще работи и върху други идеи за спиноф сериали, базирани върху творчеството на Джордж Р.Р. Мартин, но за тях все още не знаем много.