Soundtrack.bg

Самюъл Джаксън отговори на Скорсезе: Не всички харесват и неговите филми

Самюъл Л. Джаксън отговори на Мартин Скорсезе заради думите му по адрес на Marvel.

Големият режисьор Мартин Скорсезе предизвика куп реакции, след като преди няколко дни заяви в интервю, че не определя филмите на Marvel за истинско кино. Безспорно е, че блокбъстърите със супергерои постигат страхотен комерсиален успех, но Скорсезе заяви, че за него те са нещо като увеселителни паркове, а не кино продукции.

Един от хората, които отговориха на легендарния режисьор, е актьорът Самюъл Л. Джаксън. Той има участие в почти всеки филм на Marvel до момента, имайки предвид, че играе ролята на Ник Фюри. Джаксън заяви, че вероятно не всички хора харесват и филмите на самия Мартин Скорсезе.

„Всеки си има мнение“, заяви Джаксън пред Variety, допълвайки: „Имам предвид, това е сякаш да кажеш, че Бъгс Бъни не е забавен. Филмите са си филми. Не всички харесват и неговите неща“.

„Както казах, всеки си има мнение. Това няма да спре никого да прави филми и в бъдеще“, допълни чернокожият актьор.

Самюъл Л. Джаксън не е единственият актьор от вселената на Marvel, който отговори на Мартин Скорсезе. Това стори и Карън Гилън, която играе ролята на Небула във филмите на комиксовата компания.

„Абсолютно бих казала, че филмите на Marvel са истинско кино“, заяви тя, допълвайки: „Киното е разказване на истории с визуализация“, припомни Гилън.

Тя защити и режисьора на „Пазители на галактиката“ Джеймс Гън, който се осмели да се противопостави на имения си колега Мартин Скорсезе в Twitter.

„Във филмите на Джеймс има толкова сърце и душа. Той оставя собствената си душа в тях. Той „инжектира“ собствения си характер, собственото си чувство за хумор. Филмите му представят всичко това, което е той като личност. Поради това мисля, че наистина си кино. Той е артист“.

Колкото до Мартин Скорсезе, той продължава да промотира новия си филм „Ирландецът“. Лентата се очаква в каталога на Netflix на 27 ноември.