Soundtrack.bg

Мартин Скорсезе: Филмите на Marvel не са истинско кино

Легендарният режисьор Мартин Скорсезе обиди сериозно феновете на Marvel.

Великият кино режисьор Мартин Скорсезе направи изказване, което със сигурност няма да се хареса на феновете на комиксовите филми на Marvel. Скорсезе, който е създател на множество класики, останали в историята, заяви, че за него това „не е истинско кино“.

Нещо повече, американският режисьор смята, че филмите на Marvel му приличат по-скоро на увеселителни паркове, отколкото на кино.

Ето какво заяви той пред списанието Empire: „Не ги гледам. Знаете ли, опитах. Но това просто не е кино“, заяви Скорсезе. Той добави: „Честно казано, актьорите в тях правят всичко по силите си, с оглед на обстоятелствата, но мога да ги сравня най-много с увеселителни паркове. Това не е киното, в което човешки същества се опитват да предадат емоционални и психологически изживявания на друго човешко същество“.

Мартин Скорсезе смята, че филмите на Marvel не са истинско кино.

Разбира се, коментарите на Мартин Скорсезе предизвикаха реакции. Неговият колега Джеймс Гън, който работи в Marvel по франчайза „Пазители на галактиката“, отговори на Скорсезе в социалната мрежа Twitter.

„Мартин Скорсезе е един от петимата ми любими живи режисьори. Бях бесен, когато хората нападаха „Последното изкушение на Христос“, без да са го гледали. Натъжен съм, че сега той съди моите филми по същия начин“, написа Гън.

Той добави: „Винаги ще обичам Скорсезе и ще бъда благодарен за приноса му към киното. Нямам търпение да гледам „Ирландецът“.

За Мартин Скорсезе филмите на Marvel може и да не са истинско кино, но със сигурност са супер успешни блокбъстъри. През тази година „Отмъстителите: Краят“ измести „Аватар“ на Джеймс Камерън като най-печеливш филм на всички времена, заработвайки почти 2.8 милиарда долара в боксофиса, макар след две пускания по кината.

Иначе Мартин Скорсезе отново навлезе в любимия си гангстерски жанр, създавайки най-скъпия си филм до този момент – „Ирландецът“. В очакване сме лентата да се появи в каталога на Netflix, като критиците вече изразиха комплименти към нея.