Soundtrack.bg

Актриса предлага Гандалф да бъде жена в новия сериал по „Властелинът“

Актрисата Робин Малкълм разбуни духовете с любопитно предложение относно Гандалф.

Актрисата Робин Малкълм даде крайно любопитно предложение, свързано с предстоящия мащабен сериал на Amazon Prime, базиран върху фентъзи епоса „Властелинът на пръстените“. Както вече сме говорили, Amazon ще създаде най-скъпия сериал, правен някога досега, като той ще разказва за света, създаден от Дж. Р.Р. Толкин.

Самата Робин Малкълм познава добре този свят, тъй като тя е участвала във филмовата трилогия по „Властелинът“ на режисьора Питър Джаксън. Там тя имаше малка роля като Морвен във втория филм от трилогията – „Двете кули“.

Малкълм смята, че фентъзи светът на Дж. Р.Р. Толкин е „твърде патриархален“, поради което тя смята, че вълшебникът Гандалф трябва да бъде жена в предстоящия сериал на Amazon.

„Тези стари легенди, всички тези стари митични истории, те са твърде патриархални“, заяви актрисата, допълвайки: „Защо не погледнем към магията като на един матрилинеен свят, където разполагащите с магична мощ са жени?“

Легендарният Иън МакКелън изигра Гандалф в трилогията на Питър Джаксън, както и в последвалите филми, базирани на „Хобит“.

Робин Малкълм от своя страна смята, че новозеландските актриси Рина Оуен и Рейчъл Хаус биха били отличен избор за ролята на Гандалф в предстоящия сериал на Amazon. Олфри Удорд според нея е друга жена, която би могла да влезе в ролята на култовия вълшебник от света на Толкин. В случай обаче, че продуцентите пожелаят да заложат на по-популярно име, Малкълм предлага актриси като Джуди Денч, Маги Смит и Айлийн Аткинс.

Актрисата смята, че щом „Властелинът на пръстените“ е производение от фентъзи жанра, то не би трябвало да има проблеми полът на Гандалф да бъде променен.

„Случвало се е да имаме женски версии на Хамлет. Тъй че, защо не?“, попита тя.

Все още няма информация, относно кога бихме могли да очакваме премиерата на мащабния сериал на Amazon. Първите два епизода на шоуто ще бъдат режисирани от Джей Ей Байона, а актьорите Уил Полтър и Маркела Кавена преговарят за роли в продукцията.