Soundtrack.bg

Джордж Р.Р. Мартин призна, че финалът на „троновете“ не е бил според вижданията му

Авторът на „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин говори за финала на „Игра на тронове“.

„Игра на тронове“ на HBO завинаги ще остане в историята, но е факт, че последният осми сезон на шоуто, меко казано, предизвика много полемики. Повече фенове останаха разочаровани, отколкото доволни, а създателите на сериала Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс отнесоха много критики. В онлайн пространството дори стартира петиция, призоваваща HBO да заснеме финалния сезон наново.

Говорейки за последния осми сезон на „Игра на тронове“, създателят на литературната фентъзи класика „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин направи интересно признание. Той заяви, че сериалът не е приключил изцяло според неговите виждания. Той също така добави, че за него заснемането на историята под формата на сериал и работата с продуцентите е било „травмиращо“.

Говорейки пред Fast Company, Мартин довери: „Всичко това може да бъде… травмиращо. Защото понякога тяхната креативна визия и твоята просто не съвпадат. Тогава се получава онова известно нещо, познато като „креативни различия“, което води до конфликти“.

„Сериалът бе… не изцяло верен (на вижданията на Джордж Р.Р. Мартин, бел.ред.) В противен случай, той можеше да продължи още пет сезона“.

Джордж Р.Р. Мартин разкри интересни детайли около „Игра на тронове“

Американският писател призна, че се е случвало от „високите етажи“ да се намесват по отношение развитието на шоуто, което, разбира се, никак не му е харесало.

„Случваха се абсолютно неприсъщи неща, като, например, студиото или мрежата да се намесват, предлагайки нещо, което няма нищо общо с историята. Например, че определен персонаж има висок рейтинг сред зрителите и трябва да му се даде да прави повече неща“.

Разбира се, огромният успех на „Игра на тронове“ доведе и до плановете за спиноф продукции. Първият такъв с Наоми Уотс вече има заснет първи сезон, докато наскоро стана ясно, че ще видим и предисторията на рода Таргариен.