Soundtrack.bg

Мат Деймън пропуснал да заработи четвърт милиард от „Аватар“

Мат Деймън е можело да бъде значително по-богат, ако бе участвал в „Аватар“.

Холивудската звезда Мат Деймън разкри, че е пропуснал възможността да бъде значително по-богат днес. Това е щяло да се случи, ако той бе приел предложението на Джеймс Камерън да се снима в епичния му „Аватар“.

Носителят на „Оскар“ довери, че тогава Камерън му е предложил 10% от приходите на филма, ако той приеме да изпълни главната роля и да влезе в образа на Джейк Съли. Ако бе казал „да“, то тогава Деймън е щял да инкасира приходи от внушителните 250 милиона долара.

Говорейки пред GQ, Мат Деймън разказа: „Джеймс Камерън ми предложи да се снимам в „Аватар“. Когато ми направи офертата, той каза – „Сега, слушай. Не ми трябва никого. Не ми трябва голямо име за този филм. Ако не приемеш, то тогава ще си намеря някой неизвестен актьор и ще му дам ролята, защото филмът не се нуждае истински от теб. Но ако приемеш, ще ти дам 10% от него“.

В крайна сметка, след като Мат Деймън отклонява офертата на легендарния режисьор, Камерън изпълнява заръката си и наема за ролята на Джейк Съли сравнително неизвестния Сам Уортингтън. Той ще влезе в ролята на Съли и в предстоящите продължения на лентата.

„Аватар“

„Оставих повече пари на масата от всеки друг актьор“, заявява Мат Деймън, може би с известна доза съжаление.

Именитият актьор споделя, че главно съжалява не толкова за парите, които е загубил, а за пропуснатата възможност да работи с великия Джеймс Камерън.

„Моето най-голямо съжаление е… Камерън ми го каза в нашия разговор, „Знаеш, че съм направил само шест филма досега…“ Тогава не го осъзнавах. Той работи толкова рядко, но всички познаваме филмите му, поради което остава усещането, че е направил далеч повече“.

„Осъзнах, че казвайки „не“, вероятно пропускам възможността да работя с него. Това бе гадно и все още е брутално. Но децата ми имат какво да ядат, тъй че всичко е окей“, добави Деймън.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY