Soundtrack.bg

Хоакин Финикс с неохота свалил килограмите за „Жокер“

Хоакин Финикс до последно се надявал, че нямало да отслабва за „Жокер“.

Остават само няколко дни до премиерата на „Жокер“ на режисьора Тод Филипс. Съдейки по оценките на филма до този момент, определено ни очаква нещо възхитително. Критиците са единодушни, че филмът е изключителен, а актьорската игра на Хоакин Финикс може да му донесе номинация за „Оскар“.

Специално за тази роля, Хоакин Финикс сваля почти 25 килограма от теглото си. Режисьорът Тод Филипс разкри, че Финикс не е имал никакво желание да се подлага на подобно мъчение в личен план. Той дори е смятал, че може да стори обратното – да качи килограми, а неговият Жокер да бъде по-пълен. Плановете на режисьора обаче са били съвсем различни.

„Мисля, че Хоакин не искаше персонажът му да бъде кльощав, просто защото не искаше да се подлага на тази борба със свалянето на толкова много тегло“, коментира Филипс, добавяйки: „Той дойде при мен и ме попита, дали пък да не опитаме обратното – да го направим по-тежък и по-закръглен. Отговорих му, че не става. За мен бе наистина важно Артър Флек да изглежда и да се чувства като вълк, сякаш е изнемощял от глад.“

Тод Филипс добави, че в крайна сметка се е получило така, че Хоакин Финикс е свалил дори повече килограми, отколкото той самият е очаквал. Той разкри, че никой не е натоварил актьора с конкретна цифра, която той трябва да свали. Просто е трябвало да изглежда „наистина кльощав“.

Премиерата на „Жокер“ ще се състои този петък – 4 октомври. Както бяхме съобщили, филмът получи осемминутна овация на крака при първата си прожекция на фестивала във Венеция, печелейки и голямата награда.

„Жокер“ ще разкаже историята за самия генезис на един от най-култовите злодеи в Готъм. Хоакин Финикс влиза в ролята на Артър Флек – неуспешен комик, който губи своя разсъдък и се превръща в Жокера – един от най-големите врагове на Батман.